ATENTIE VAMAIOTI! REGULI NOI la VAMA VECHE incepand din VARA

Consilierii locali din Limanu au introdus un set de reguli stricte privind organizarea si desfasurarea activitatilor comerciale, fiind vizate in special in statiunile Vama Veche si 2 Mai, unde, in acest sezon estival, muzica va fi ascultata mai incet, iar comertul ambulant va fi interzis, informeaza Mediafax.

Consiliul Local al comunei Limanu a aprobat un regulament privind organizarea si desfasurarea activitatilor comerciale si a serviciilor de piata in localitate, document care prevede un set de reguli privind procedurile de autorizare pentru activitatile desfasurate de agentii economici, dar si procedurile pentru desfasurarea activitatilor cu caracter temporar in zone publice sau cu acces public.

Astfel, regulamentul prevede conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca cei care doresc sa desfasoare activitati comerciale in privinta documentatiilor privind apartenenta spatiului, tipul de activitate, orarul de functionare, in functie de specificul activitatii, precum si tipul de mobilier sau cromatica acestuia. Ca reglementari, cu exceptia zonelor dedicate distractiei, nivelul decibelilor este limitat la cel prevazut de lege. “Nivelul de zgomot aprobat este de 75 dB pentru saloane fara orchestra, respectiv 90 dB pentru saloane cu orchestra in interior, 70 dB la exterior in cadrul zonei functionale si 65 dB la limita zonei functionale”, se arata in regulament.

Amplificatoarele audio – boxele – amplasate in exteriorul unitatii economice vor fi obligatoriu orientate catre interiorul perimetrului unitatii, iar situatia barurilor de pe plaja, amplificatoarele audio vor fi orientate catre mare. Barurile de pe plaja au obligatia obtinerii autorizatiei de functionare pentru desfasurarea activitatii de alimentatie publica.

Se reglementeaza inclusiv tipul mobilierului: material si culoare

Documentul mai cuprinde norme ce reglementeaza tot ceea ce tine de unitatile comerciale, de la aspectul acestora, pana la program si tipul de mobilier folosit, care trebuie sa fie din de lemn, fier forjat ori plastic de calitate. Cromatica acestuia va fi albastru ultramarin, albastru aquamarin, crem deschis, tonuri de brun, de la deschis la inchis. Mobilier rustic este acceptat numai in Vama Veche si tot acolo orarul de functionare nu va fi impus, dar cu conditia respectarii normelor de zgomot.

Interzis pentru cersetori

De asemenea, in zonele publice sau cu acces public vor fi interzise activitatile care tulbura linistea si ordinea publica, activitatile de cersetorie, strangere de fonduri si alte activitati similare. In zonele pietonale – alee, promenada etc, este interzis comertul de mic detaliu, cat si comertul de intampinare cu articole de plaja, jucarii etc, precum si cu legume sau fructe. Agentii economici care nu respecta noile reguli risca amenzi de la 1.000 la 2.500 de lei, suspendarea sau anularea autorizatie de functionare. O conditie esentiala pentru a beneficia de autorizatie, indiferent de tipul de activitate, este incheierea unui contract cu Serviciul Comunitar de Utilitati Publice de Interes Local Limanu.

“Nici in 2 Mai si nici in Vama Veche nu a existat pana acum un astfel de set de reguli. Este anormal ca in doua dintre cele mai vizitate destinatii de vacanta de pe litoralul romanesc sa se deruleze activitatile economice intr-un haos total. Desigur ca acest regulament poate sa sufere modificari, insa consider ca se impunea adoptarea unor reguli generale. Cred ca in acest mod, cei care desfasurau activitati comerciale la limita legislatiei vor fi obligati sa intre in legalitate. Este ca pe domeniul public sa se desfasoare activitati comerciale fara niciun beneficiu pentru Primaria Limanu. Este anormal sa permitem ca aceste situatii sa se perpetueze de la un sezon la altul”, a spus primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu.

Sursa foto: ziua de constanta