Atentionare de calatorie in Slovenia. Drumuri blocate din cauza caderilor de zapada

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani ca circulatia pe autostrazile si drumurile din Slovenia este ingreunata din cauza caderilor de zapada si de ploaie inghetata.

Astfel, conform MAE, traficul este lent, vizibilitatea redusa si se pot inregistra blocaje. Avertizarile meteo mentioneaza si posibilitatea aparitiei poleiului. Traficul in Slovenia pe unele drumuri nationale sau secundare este, in general, ingreunat din cauza pomilor cazuti si, in unele zone, din cauza inundatiilor, mai ales ai afluentilor raului Sava.  Pana la data de 17 aprilie 2014 si in perioada 5 mai – 16 mai 2014, pe autostrada A2-E61, traficul prin tunelul Karavanke, care face legatura cu Austria, este obstructionat din cauza unor lucrari rutiere si se circula pe un singur sens. Perioada de asteptare inainte de tunel este de aproximativ 30 de minute. In perioada 17 februarie – 17 aprilie, intre orele 23.00 – 4.30, tunelul este inchis pentru toate vehiculele.

Citeste si: MAE a emis o atentionare de calatorie pentru Bosnia si Hertegovina din cauza revoltelor

In momentul inchiderii tunelului Karavanke, traficul pentru camioane va fi deviat prin Udine (I) sau Graz (A), in timp ce pentru autoturisme va fi deviat prin Korensko Sedlo si Rateče (pentru portiunea de drum din Italia va rugam sa accesati www.cciss.it)

Reamintim ca drumul R1-206/Kranjska Gora – Trenta, care trece prin pasul Vršič, este inchis pe timpul iernii.

Drumuri inchise pentru vehiculele grele de peste 7,5 tone:

–       R3-610, Dolenja Trebuša – Sp. Idrija, la Srednja Kanomlja, din cauza deteriorarii peretelui de retinere;

–       G1-5, Celje – Krško, traficul este permis pentru aprovizionarea locala si pentru vehicule grele locale.

 Din cauza caderilor de zapada, exista posibilitatea impunerii unor restrictionari suplimentare ale traficul rutier pentru autovehiculele grele/camioane pe toate autostrazile din Slovenia.

MAE recomanda celor care doresc sa tranziteze Slovenia sa se informeze din timp asupra situatiei traficului rutier si a restrictiilor existente, inclusiv de greutate precum si asupra alertelor meteorologice emise in tarile invecinate. Autovehiculele trebuie sa fie dotate corespunzator pentru trafic pe timp de iarna si, cu precadere in cursul noptii, sa existe provizii suficiente de combustibil si alimente.

Sursa foto: romaniatv.net