Atentionare de calatorie in Ungaria: Meteorologii au emis Cod Rosu de ploaie si vant puternic

Cod Galben de vant

Atentie, daca miercuri intentionati sa ajungeti in Ungaria sau sunteti deja acolo. Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla sau se deplaseaza pe teritoriul Ungariei asupra faptului ca Institutul National de Meteorologie din Ungaria a emis cod rosu de ploaie si vant pentru mai multe judete din centrul, sud-vestul si nord-vestul tarii, valabil pentru data de 22 octombrie, se arata intr-un comunicat de presa al MAE.

“Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla sau se deplaseaza pe teritoriul Ungariei asupra faptului ca Institutul National de Meteorologie din Ungaria a emis cod rosu de ploaie si vant pentru urmatoarele judete din centrul, sud-vestul si nord-vestul Ungariei: Gyor-Moson-Sopron, Fejer, Komarom-Esztergom, Somogy, Veszprem si Pest — inclusiv Budapesta — valabil pentru data de 22 octombrie 2014”, se arata in comunicat.

Potrivit MAE, in aceste regiuni vantul va atinge viteze de peste 70 — 80 Km/h, fenomen insotit de ploi abundente, inregistrandu-se precipitatii de peste 30 — 40 litri/m patrati in 24 de ore si grindina sub 2 cm diametru.

Citeste si: SUA si UNGARIA se afla in pragul unui CONFLICT DIPLOMATIC fara precedent

“Dupa trecerea frontului atmosferic rece, favorabil producerii grindinei, vantul se va intensifica, ajungand sa atinga, in rafale, viteze de peste 100 — 110 Km/h in timpul serii si al noptii de 22 spre 23 octombrie 2014. Judetele Baranya, Bacs-Kiskun, Heves, Nograd, Tolna, Vas si Zala se vor afla, in acelasi interval de timp, sub cod portocaliu de ploaie si vant, in aceste regiuni viteza maxima a vantului, in rafale, fiind preconizata a atinge 90 Km/h, iar precipitatiile se vor situa in jurul valorii de 20 — 30 litri/m patrat in 24 de ore”, mai arata MAE.

Restul teritoriului Ungariei se afla sub atentionare de cod galben de vant si ploaie, cu viteze maxime ale vantului de 70 Km/h si precipitatii de 20 litri/m patrati in 24 de ore. Aceste coduri sunt valabile pana la data de 23 octombrie 2014.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa consulte site-urile de specialitate si sa urmareasca site-ul MAE, la rubrica “Sfaturi, alerte de calatorie” pentru informatii actualizate, inainte de a se deplasa in strainatate. 

CITESTE SI: VIKTOR ORBAN vrea sa pledeze cauza RUSIEI in fata UE