ATENTIONARE METEO: COD GALBEN de inundatii prelungit pe trei rauri din trei judete

Hidrologii au emis duminica o atentionare hidrologica prin care prelungesc pana luni Codul Galben de inundatii pe rauri din trei judete – Teleorman, Dambovita si Giurgiu.

Atentionarea este valabila pana luni, la ora 16.00, si vizeaza raurile Calmatui (curs inferior) — sector aferent judetului Teleorman, Neajlov (curs mijlociu si inferior) — sector aferent judetelor Dambovita si Giurgiu, si cursul inferior al Glavaciocului (afluent Neajlov) — sector aferent judetului Giurgiu.

Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), vor avea loc cresteri de debite si niveluri cu depasirea cotelor de atentie ca urmare a propagarii viiturilor din amonte.

CITESTE SI: AL DOILEA CUTREMUR INREGISTRAT ASTAZI IN ROMANIA: 3,1 GRADE IN ZONA VRANCEA, CU EPICENTRUL IN ZONA BUZAU 

Incepand de duminica, ora 12.00, atentionarea hidrologica Cod Galben pe celelalte bazine hidrografice avertizate anterior nu mai este valabila.

Sambata, hidrologii au emis o atentionare hidrologica de inundatii Cod galben pe raul Jiu, judetul Dolj, si pe raurile din alte sase judete din sudul tarii, valabila pana duminica.

Bazinele hidrografice vizate au fost Desnatui, Jiu, Teslui (afluent Olt inferior), Calmatui, Paraul Cainelui (afluent Vedea), Neajlov.