Atmosferă de poveste! Mai frumos și mai verde decât Veneția! Unde se află acest oraș! Video

Dacă ai fost la Veneția și nu ai rămas impresionat de orașul aproape părăsit de proprii locuitori care pare să se scufunde, ar fi bine să te duci un pic mai la nord. Un alt orășel magic definit de apă în loc de străzi există undeva în Olanda, în apropiere de Amsterdam.

Ilustrat în imaginile alăturate este un sătuc feeric ce pare desprins dintr-un basm, nu dintr-o țară occidentală cu una dintre cele mai puternice economii. Giethoorn este localizat în nordul Olandei, în provincia Overijssel. Acest oraș liniștit are o populație de doar 2260 de locuitori, dar a devenit foarte popular la nivel global datorită aspectului său surprinzător de neobișnuit. Este imposibil să te plimbi cu mașina prin Giethoorn. În schimb, singurele mijloace de deplasare sunt bărcile pe canale și bicicletele pe poduri.

Nu au cum să circule mașini pe aici pentru că infrastructura de poveste a fost de fapt o necesitate. Localitatea se află situată pe lanțul de canale din centrul regiunii Overijssel. În schimb, prin intermediul a numeroase poduri, ajungi foarte ușor dintr-o parte în alta, iar dacă vrei să-l vizitezi, ai multe lucruri pe care le poți face, dincolo de plimbări romantice.

Foarte curat și bine întreținut, orășelul este plin de grădini și terase. Există o sumedenie de spații în care poți face un picnic, iar restaurantele de pe marginea canalelor sunt perfecte pentru o cină alături de persoana iubită. Ca peisajul să fie complet, printre bărci, se strecoară deseori rațe și lebede dornice să fie imortalizate. Dacă nu te descurci cu vâslitul, poți închiria o bărcuță cu motor și te poți bucura de mediul ambiant în propriul ritm. Sunt organizate zilnic excursii de 9 ore dus-întors din Amsterdam până în Giethoorn.

Sursa video: youtube