Au clonat un soarece dintr-o singura picatura de sange

Oamenii de stiinta din Japonia au clonat un soarece cu ajutorul unei singure picaturi de sange, rozatoarea avand viata normala si putand da nastere puilor.

Un grup de cercetatori japonezi de la Centrul Riken BioResource, din Tsukuba, a investigat daca celulele din fluxul de sange ar putea fi folosite si pentru clonare, obiectivul lor fiind sa identifice o sursa usor disponibila de celule pentru clonarea unor specii valoroase de soareci de laborator.

Oamenii de stiinta vor ca in viitor, pe baza acestei cercetari reusite, sa ajute la productia la scara inalta a animalelor de calitate ridicata in scopuri agricole sau pentru conservare.
Japonezii au luat sange, conform mediafax.ro, din coada soarecelui donator, au izolat celulele albe si apoi au folosit nucleele la experimente de clonare, prin aceeasi tehnica folosita la producerea oii Dolly din Edinburgh.

“Aceste celule ar putea fi folosite pentru clonare imediat dupa colectare si niciun animal donator nu va trebui sa fie eutanasiat”, au declarat cercetatorii.

Sursa foto: diacaf.com