Au inceput lucrarile la pasajul rutier subteran de la Piata Presei

Au inceput lucrarile la pasajul rutier de la Piata Presei Libere. Constructia a fost demarata la inceputul acestei saptamani, cand muncitorii au organizat santierul si au delimitat zonele de lucru. Pasajul ar trebui sa fie gata in 2015, iar pe timpul lucrarilor traficul rutier in zona nu va fi afectat.

Conform proiectului, pasajul rutier subteran se va realiza pe sensul dinspre DN1 spre Soseaua Kiseleff. Soferii vor intra in pasaj de pe Sos. Bucuresti-Ploiesti, din zona de dupa Fantana Miorita si vor iesi pe Soseaua Kiseleff, in zona strandului Tineretului, si pe bd. Marasti, dupa City Gate Towers. In plus, va exista si un pasaj pietonal subteran, care va traversa piata in orice directe.

Citeste si: INCEP LUCRARILE LA PASAJUL RUTIER DE LA PIATA PRESEI. VEZI DE CAND!

Pasajul va avea o lungime subterana de 200 de metri si rampe cu o lungime de 140 de metri fiecare. 

Pentru realizarea pasajului, Primaria Capitalei a alocat din bugetul local 18 milioane de euro. Contractul a fost atribuit consortiului SC Apolodor Demolari, Eurovia Construct International, TEHCON & Edilitare si Infrastructura si SC Consitrans SRL, informeaza Romania Tv.

Pasajul Rutier din Piata Presei Libere a fost criticat dur de ONG-uri, care spun ca prin constructia acestuia se va inrautati semnificativ calitatea vietii cetatenilor din cauza defrisarilor masive prevazute in proiect.

Totusi, potrivit directorului Directiei de Infrastructura a PMB, Ion Dedu, traficul in zona va fi din ce in ce mai aglomerat, iar utilitatea pasajului va fi confirmata in timp. El spune ca se vor defrisa foarte putini copaci.

Sursa foto: green-report.ro