Au salvat viata unui bebelus folosind superglue

O echipa de medici din Kansas, SUA, a salvat viata unui bebelus de doar trei saptamani dupa ce doctorii au folosit un lipici special, menit sa stopeze sangerarile.

Viata micutei Ashlyn Julian, o fetita de doar trei saptamani din SUA, era in pericol din cauza unui anevrism, o afectiune care consta in dilatarea patologica a peretilor vaselor sangvine.

Micuta se simtea foarte rau din cauza sangerarii in creier, ia rmedicii si-au dat seama ca au avut nevoie de un echipament de interventie mult mai mic decat cele folosite la adulti in astfel de cazuri.

Astfel ,medicii au recurs la o metoda speciala, introducand un cateter printr-un vas de sange din piciorul drept, ajungand prin vasele de sange la anevrismul de la creier. Apoi, au lipit vasul spart cu o picatura de superglue special, procedura durand 45 de minute si salvand viata bebelusului.

 “Este practic exact ca un superglue pe care il gasiti in magazine. Este pentru prima oara in istorie cand se realizeaza o astfel de interventie. Din pacate, nu dispunem de instrumente atat de mici incat sa putem lucra pe un bebelus nou nascut, de aceea a trebuit sa inovam”, a declarat un doctor care a participat la interventie.

 Sursa foto: now.msn.com