Audi S8 poate fi comandat și în România. Ce preț de pornire are vârful de gamă al nemților

Audi S8 este disponibil și pe piața din România. Limuzina producătorului german are un preț de pornire de 134.180 de euro și este echipată cu motorul V8 de 4.0 litri cu 571 de cai putere.

La finalul anului trecut, Audi a publicat toate informațiile tehnice referitoare la noul S8. Vârful de gamă dezvoltat de producătorul german este acum disponibil și pe piața din România, iar prețul de pornire anunțat de Audi este de 134.180 de euro. Noul Audi S8 este echipat cu motorul V8 biturbo de 4.0 litri care dezvoltă 571 de cai putere la 6.000 rpm și 800 Nm între 2.000 și 4.500 rpm. Pentru gestionarea resurselor, nemții au pregătit o cutie automată cu opt trepte și un sistem de tracțiune integrală quattro.

Sistemul de propulsie a fost echipat și cu tehnologia mild-hybrid la 48V. Oficialii producătorului german spun că mulțumită noului sistem, consumul mediu mixt este de 11.3 litri/100 de kilometri, cu 0.8 litri/100 de kilometri mai mic comparativ cu o versiune similară dar fără tehnologie mild-hybrid. În ciuda faptului că noul S8 cântărește peste 2.3 tone, resursele oferite de motorul pe benzină sunt suficiente pentru un sprint 0-100 km/h în doar 3.8 secunde.

Noul Audi S8 va fi oferit standard, printre altele, cu următoarele echipamente: jante din aliaj cu diametrul de 20 de inch, faruri LED Matrix, camera la 360 de grade, suspensie pneumatică, sistem de direcție integrală, sistem de tracțiune integrală quattro cu diferențial sport, sistem de climatizare pe două zone, sistem de iluminare ambientală, ornamente de interior din aluminiu și fibră de carbon, scaune confort încălzite și reglabile electric, tapițerie Valetta, sistem Audi Pre Sense Basic, sistem pentru menținerea benzii de rulare, cruise control adaptiv, sistem pentru identificarea semnelor de circulație, pachet de asistență Tour, sistem de avertizare cu privire la traficul din spate, Audi Connect, instrumentar digital de bord Audi Virtual Cockpit cu diagonala de 12.3 inch, sistem de infotainment cu ecran de 10.1 inch și sistem audio cu 10 incinte.

Sursa: automarket.ro