Audi va construi modelul A3 in Ungaria

Compania germana Audi a anuntat astazi ca a inaugurat o noua unitate de productie la o fabrica din nordul Ungariei, la Gyor, urmand sa contruiasca acolo noul sedan A3.

Audi a investit in fabrica din tara vecina aproximativ 900 de milioane de euro in ultimii doi ani si jumatate, eforturile financiare facute avand un scop foarte bine definit: “Anticipam ca fiecare al doilea client al A3 va opta pentru un sedan, in viitor”, a fost declaraia facuta la Budapesta de Josef Schlossmacher, purtatorul de cuvant al Audi, care justifica suma investita.

Conform planurilit Audi, noul model A3 va fi destinat cu precadere clientilor din SUA si China, tari in care acest tip de masini sunt mai populare decat pe piata din Europa. Masina va fi disponibila si pe batranul continent in al treilea trimestru al anului, cu un pret de aproximativ 25.000 de euro.

In urma extinderii anuntata astazi, capacitatea anuala de productie a fabricii de la Gyor a fost marita de peste trei ori, pana la 125.000 de vehicule pe an.

Sursa foto: bbc.com