MIHAI RAZVAN UNGUREANU a devenit noul DIRECTOR al SIE. UPDATE

UPDATE 19:05 MIHAI-RAZVAN UNGUREANU a devenit noul director al Serviciului Informatiilor Externe (SIE) dupa votul facut astazi in Parlament. 

Numarul deputatilor si senatorilor prezenti la vot – 289

Numarul total de voturi exprimate – 284

Voturi pentru – 278

Voturi contra – 6
Deoarece a fost intrunita majoritatea parlamentara, Mihai Razvan Ungureanu a devenit NOUL DIRECTOR AL SERVICIULUI DE INFORMATII EXTERNE (SIE). 

UPDATE 17:50 Liderul deputatilor PSD-isti, Marian NEACSU, l-a criticat vehement pe Mihai Razvan Ungureanu. La fel a facut si liderul partidului ALDE, Calin Popescu-Tariceanu. Acestia doi au anuntat ca partidele lor nu vor lua parte la acest vot. In schimb presedintele UDMR, Kelemen Hunor, si PPDD, Liliana Minca, au anuntat ca partidele lor vor participa la votul din plenul Parlamentului. In aceste conditii a inceput votul pentru numirea lui Ungureanu la SIE. 

UPDATE 17:20 Plenul reunit al Camerelor Parlamentare, care va decide numirea lui Mihai-Razvan Ungureanu la sefia SIE, are CVORUM: 286 DE PARLAMENTARI SUNT PREZENTI LA SEDINTA, DIN CARE 4 SUNT DEPUTATI PSD. Era necesar un numar de 278 de parlamentari pentru ca votul in plen sa se poata desfasura. 

PSD-istii care au sfidat ordinul partidului si participa la sedinta sunt Vasile POPEANGA si  Nicolae FLORIAN. Alti doi parlamentari care au semnat pe lista de prezenta ca fiind din partea PSD, Cristian SEFER si Mario Ernest CALOIANU, apar pe site-ul Camerei Deputatilor ca fiind de fapt membri UNPR. Pe langa acestia mai participa Valeriu ZGONEA (care prezideaza sedinta, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor) si Marian NEACSU (seful grupului PSD din Camera Deputatilor)

MIHAI RAZVAN UNGUREANU a ajuns in jurul orei 10.50 la Comisia parlamentara de control al activitatii Serviciului de Informatii Externe, unde urmeaza sa fie audiat in vederea avizului pe care aceasta comisie il va da cu privire la nominalizare lui la sefia SIE.

UPDATE 11.33 Niciun membru PSD nu ajuns la sedinta, astfel ca nu a fost intrunit cvorumul pentru audiere. Ungureanu a parasit sala fara sa faca declaratii. “Colegii nostri din PSD se afla in cladire, dar nu isi exercita calitatea de parlamentar”, a declarat Calimente. 

Potrivit acestuia, s-a redactat un punct de vedere catre plen in care se precizeaza ca nu a fost cvorum de sedinta, urmand ca plenul sa poata sa voteze direct numirea. 

El a declarat ca se astepta sa se intample acest lucru, desi doi dintre membrii PSD i-au spus initial ca vor veni. 

El a venit impreuna cu presedintele comisiei, deputatul PNL Mihaita Calimente si senatorul PNL Marius Obreja, membru in comisie. 

Calimente a declarat ca a fost informat ca dintre cei trei parlamentari social-democrati membri in comisie vor fi prezenti doi, banuind ca cel care va absenta este liderul senatorilor PSD Ilie Sarbu. 

Comisia are cinci membri, trei sunt de la PSD si doi de la PNL. Calimente a explicat ca se poate desfasura votul in plen chiar daca nu se intruneste cvorumul pentru sedinta comisiei. 

El a mai spus ca se asteapta ca rezultatul audierilor sa fie rapid, avand in vedere ca MRU a mai ocupat aceasta functie.

Sursa foto www.realitatea.net