AUDIO FARA PERDEA DORIN COCOS despre ELENA UDREA: Multi stau “geana pe ea”

inregistrare audio, rise project, elena udrea, dosar microsoft, dorin cocos, alexandru bittner, spalare de bani, trafic de influenta,

Jurnalistii de la Rise Project au publicat doua INREGISTRARI AUDIO, care dateaza din 2005, in care DORIN COCOS se jura ca nu ar pune mana nici macar pe doi lei si ca nu va face TRAFIC de INFLUENTA pentru ca tine prea mult la ELENA UDREA, o femeie frumoasa pe care multi “stau geana”.

In a doua inregistrare, omul de afaceri se dezicea public de ALEXANDRU BITTNER, un alt nume greu implicat in DOSARUL MICROSOFT.

Doua INREGISTRARI AUDIO (ASCULTA AICI) pe care le publicam in premiera arata cum vedea DORIN COCOS lumea din jurul lui, in 2005, atunci cand se afla in plina ascensiune si autoritatile anticoruptie inca nu functionau, noteaza cei de la riseproject.ro.

Acum zece ani, intr-o realitate complet diferita, ELENA UDREA ocupa o pozitie cheie in stat, fiind sefa cancelariei prezidentiale si nu subiect a trei mandate de arestare. Nici DORIN COCOS nu se afla in inchisoare, ci in postura de afacerist prosper si influent care facea bani cu statul.

CITESTE SI: INCENDIAR PAPAHAGI ii face praf pe UDREA si BASESCU: Mireasa in DESCOMPUNERE! CADAVRU galvanizat 

In 2005, la cateva luni dupa ce TRAIAN BASESCU a castigat primul sau mandat, presa dezvaluia legaturile multiple ale ELENEI UDREA cu ceea ce insusi Basescu numise “mafia personala a lui ADRIAN NASTASE” sau “mafia de Baneasa”. Inregistrarile pe care sursa citata le publica au fost facute in septembrie 2005, in cursul unei documentari pentru cotidianul Evenimentul Zilei, aflat atunci in portofoliul grupului elvetian Ringier.

ELENA, CORUPTIA SI LUMEA REA DORIN COCOS spunea acum zece ani ca functia ELENEI UDREA nu-i aduce niciun avantaj financiar, ca nu va face niciodata trafic de influenta “pentru ca tine la Elena” si respecta politica presedintelui in materie de coruptie, ca nu s-ar mai putea uita “in ochii acestor oameni” si ca prefera sa administreze afaceri pe termen mediu, “cu grad mic de risc”. Cocos mai credea ca “lumea o uraste pe Elena” pentru ca ocupa “o pozitie-cheie in stat”, dar si pentru ca e “o femeie frumoasa” pe care “multi stau geana”.

Ultimul deceniu a mai schimbat lucrurile: DORIN COCOS si ELENA UDREA au divortat acum doi ani, dar au ramas uniti de cateva DOSARE PENALE si un partaj in care procurorii suspecteaza SPALARI de BANI.

DOSARUL MICROSOFT, instrumentat la DNA, l-a trimis pe DORIN COCOS dupa gratii, in luna octombrie, impreuna cu fostul ministru al Comunicatiilor si primarul din Piatra Neamt. DORIN COCOS ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el si ceilalti doi in schimbul interventiei sale pe langa guvern in afacerea licentelor MICROSOFT.

Cocos este cercetat si pentru o mita de 16 milioane de euro in dosarul retrocedarilor frauduloase in care ALINA BICA, fost procuror sef al DIICOT si prietena a ELENEI UDREA, a fost arestata. Presupusa spaga a mutat atentia procurorilor si in directia ELENEI UDREA, suspectata de faptul ca desi ar fi stiut originea acestor bani, a contribuit la spalarea lor. In plus, Udrea e acuzata ca ar fi incasat o mita de 500.000 de euro de la DINU PESCARIU, cel care a si denuntat-o. In consecinta, pe numele ELENEI UDREA au fost emise trei mandate de arestare in aceeasi zi, sub acuzatiile de TRAFIC de INFLUENTA si SPALARE de BANI. Parlamentul dezbate azi fiecare caz in parte.

CITESTE SI: INCENDIAR SOV despre ELENA UDREA: Amanta lui BASESCU! COCOS, un taranus COMBINATOR 

BITTNER, MULT CASH, CONSERVE SI SPAGI In a doua inregistrare, facuta tot in 2005, Cocos se detasa informal de fostul sau partener, controversatul ALEXANDRU BITTNER, apropiat al lui Adrian Nastase, dar cazut in dizgratia lui Traian Basescu. El explica sintetic metodele prin care propria lui grupare ar fi spalat comisioanele ilegale obtinute din trafic de influenta, mai vorbeste despre contracte cu statul luate prin firme-paravan, retele de interpusi, concesiuni in rezervatii naturale, dar si despre fondatorul “mafiei din Baneasa”.

Si numele lui ALEXANDRU BITTNER figureaza in DOSARUL MICROSOFT. Afaceristul DUMITRU NICOLAE, zis Niro, anchetat in aceeasi cauza, l-a denuntat pe Bittner procurorilor, aratand ca acesta, din ipostaza de “apropiat al lui Adrian Nastase”, ar fi cerut 3,8 milioane de euro spaga pentru incheierea unor contracte de vanzare a licentelor Microsoft catre Guvernul Romaniei.

Sursa foto si text: riseproject.ro