AUDIO INCENDIAR! SPAGA CONTRA CONCEDII MEDICALE LA TAROM

In ultimii ani, TAROM a cheltuit milioane de euro pe compensatiile incasate de insotitorii de zbor si personalul tehnic in timpul concediilor medicale. Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, in ziua anuntului demiterii fostului manager TAROM, Christian Heinzmann, preciza ca peste 25% din personalul tehnic de la TAROM a inregistrat concedii medicale si ca aceasta cifra nu a intalnit-o in nicio companie de stat sau privata.

George C., angajat al companiei TAROM, a avut curajul sa inregistreze discutia pe care a purtat-o cu reprezentantul Sindicatului National Tehnic TAROM referitor la dosarul medical.

CITESTE SI: PROTEST SPONTAN LA TAROM: ANGAJATII DE LA SERVICIUL MENTENANTA AU OPRIT LUCRUL

„In 23 decembrie 2010 am avut un accident de munca si in urma concediului medical mi s-a cerut o taxa 10% pentru depunerea dosarului de asigurare. In anul 2012 am avut intindere de ligamente la piciorul stang. Si in acest caz mi s-a cerut un procent de 10%. Mentionez ca nu am fost de acord sa le dau acele sume de bani. In 2013, am avut ruptura de tendoane la mana stanga. Din acel moment au inceput problemele cu sindicatul. Domnul Mihai V. a inceput sa ma ameninte ca daca nu ii dau sumele restante, procent din sumele rezultate pe aceste medicale, nu imi da drumul la ultimul medical. In urma acestor presiuni am hotarat sa inregistrez, in vara anului 2013, o discutie cu Mihai V. la sediul TAROM, intr-una din incaperile atelierului Echipament Salvare pentru a avea o dovada in acest sens. Pentru ca am refuzat sa le dau 600 de dolari, amenintarile s-au concretizat in momentul perioadei de mariri salariale din 2013, atunci sindicatul mi-a taiat din salariul negociat, pentru a se razbuna”, ne-a declarat angajatul TAROM caruia i s-au cerut bani pentru dosarul medical. Potrivit acestuia, inca din vara anului 2013 a fost depusa o plangere la DNA impotriva sindialistului, intre timp pensionat, dar nesolutionata pana in prezent. „Am depus inregistrarea la DNA si am dat o declaratie”, a spus George C. pentru Revista Capital.

Sursa text: Capital