AUDIO Listele de semnaturi de la PSD Sectorul 4, modificate penal! Cum se „transcriau” semnaturile pentru DANIEL BALUTA

Jurnalistii de la Cetateanul.net au intrat in posesia unei inregistrari audio care probeaza ca la PSD SECTORUL 4, LISTELE cu SEMNATURI pentru sustinerea candidaturii primarului DANIEL BALUTA, dar si a celor de consilieri, au fost modificate, in mod ilegal, prin adaugire si transcriere. Fapta este penala, ne-au confirmat surse juridice si se poate solda cu multi ani de puscarie, dupa ce procurorii vor proba incalcarea legii.

Inregistrarea a fost realizata de unul dintre participantii la sedinta din seara zilei de vineri, 8 aprilie 2016. Cel care conduce ostilitatile este, potrivit surselor noastre, MIHAI PEPTAN, consilier general PSD al Municipiului Bucuresti si consilier, totodata al candidatului PSD DANIEL BALUTA.

Liste fara antet? Penal

La acea sedinta, tinuta la sediul PSD din bulevardul Constantin Brancoveanu, MIHAI PEPTAN le-a adus la cunostinta ca listele de semnaturi stranse pana atunci pentru sustinerea candidaturilor pentru functia de primar nu mai erau valabile, deoarece fusesera stranse pe liste cu antetul „Partidul Social Democrat”. Or, PSD se afla atunci inainte de a semna o alinta, la nivelul Capitalei, cu UNPR, caz in care toate semnaturile stranse pana atunci nu mai erau valabile, deoarece semnaturile trebuia stranse pe liste cu antetul PSD-UNPR.

Cu toate acestea, asa cum reiese din INREGISTRAREA AUDIO, consilierul lui DANIEL BALUTA ar fi identificat si solutiile, dupa cum reiese din inregistrare – ambele penale. Prima, cea de inserarea a sigle pe listele pe care ar fi fost stranse semnaturi fara antet PSD („adaugire” penala). A doua, cea care poate fi probata mult mai usor de organele de ancheta. Potrivit inregistrarii dar si surselor noastre, listele de semnaturi care avusesera sigla „Partidul Social Democrat” ar fi fost transcrise pe noile liste. Aici, oamenii legii trebuie doar sa verifice semnaturile executate de aceeasi mana.

CITESTE SI: DANIEL, CU BALUTA SAU FARA ?

„Stimati colegi, v-am invitat la aceasta ora, nasoala (sic) sa zic asa, vineri la ora 6 seara pentru ca a aparut o problema neasteptata in economia jocului. Pana acum am strans semnaturi pentru domnul DANIEL BALUTA si Consiliul local si Consiliul General, cu sigla partidului Social Democrat.

Din pacate, o spun cu ghilimelele de rigoare, sefii nostri de la Bucuresti au decis sa semneze un protocol de colaborare, de alianta cu UNPR. Asta inseamna ca ne-a dereglat noua Feng-Shui-ul. Va trebui sa mergem mai departe, o parte dintre listele pe care deja le-am facut trebuie sa le recuperam, sa punem pe ele alianta PSD-UNPR, am gasit o solutie tehnica (…) n-avem voie cu stampila, trebuie sa fie print”

(…) „In acest context am refacut listele, dar am scos, si n-am pus nicio sigla pentru ca suntem inca in  negociere si nu stim daca vom merge si cu sigla UNPR-ului sau numai cu sigla PSD-ului”.

Conform Cetateanul.net, MIHAI PEPTAN continua apoi cu explicatiile – spune ca a gasit si o solutie tehnica pentru listele care nu aveau antet Partidul Social Democrat (daca se probeaza, este infractiune, potrivit legii). Apoi le face o demonstratie tehnica pentru motivul pentru care nu pot fi „rezolvate” listele de semnaturi care avusesera drept antet, asa cum fusese legal.

Sursa text: Cetateanul.net