AUGUSTE RODIN. Sculptorul nascut la 2 ani dupa Daguerre

Sculptorul AUGUSTE RODIN, nascut la doi ani dupa Louis Daguerre cel care a inventat fotografia, a recunoscut ca acest segment l-ar putea ajuta foarte mult in documentarea si promovarea sculpturilor sale.

Ca artist, AUGUSTE RODIN a fost constient ca fotografia i-ar putea influenta foarte mult modul in care opera este vazuta din exterior. Putem face o paralela dintre Rodin si fotografia nud?

Astazi, fotografia este un mediu indispensabil pentru a transmite o impresie de munca sculpturala, si, in plus, pentru a permite o interpretare personala artistica.

AUGUSTE RODIN SI PROIECTUL FOTOGRAFIEI NUD.

Mai tarziu, au fost publicate o serie de studii de fotografii nud, bazate pe sculptura lui Rodin si desene, in incercarea de a reconstrui modul in care artistul a fost inspirat de trupul feminin si de exprimarea spontana.

Auguste Rodin este nascut in Paris, ca cel de-al doilea copil al lui Jean-Baptiste Rodin, angajat de Politie. Din opera lui Auguste Rodin ce a netezit calea spre sculptura moderna, iata cateva dintre cele mai cunoscute opere sculpturale: Ganditorul , Sarutul , Faun si nimfa , Burghezii din Calais , Cele trei umbre , Mana lui Dumnezeu .