Augustin Capalnas, politistul fara permis, a fost preot militar

Politistul fara permis se numeste Augustin Capalnas si, potrivit Romania Libera, a fost preot militar. Acesta a lasat sutana in 2004, dupa ce a facut un curs la Ministerul Administratiei si Internelor (MAI).

Inainte de a fi politist, Capalnas a absolvit in 1996 cursurile Facultatii de Teologie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Din noiembrie 2004 fostul preot a intrat in politie, fiind numit ofiter de relatii cu publicul la Scoala de Agenti de Politie din Cluj-Napoca. 

El a slujit timp de mai bine de 10 ani ca arhidiacon la Catedrala Reintregirii din Alba Iulia. Fostul preot a fost purtator de cuvant la Inspectoratul Politiei Judetene Alba.

Reamintim ca un politist de la Directia Rutiera din cadrul Politiei Romane a fost prins in trafic cu permis auto fals. Angajat la Politia Rutiera, acesta conducea de mai multi ani fara permis, politistii depistandu-l in trafic la un control de rutina. 

Se pare ca politistul a fost timp de 13 ani soferul unui inalt prelat din Ardeal, respectiv Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicut. El a lucrat si la Politia Rutiera Alba Iulia, din 2009, unde s-a angajat cu permis auto fals. S-au demarat verificari la IPJ Alba, iar politistul s-a ales cu dosar penal.