Augustin Lazăr dă în judecată Inspecția Judiciară și cere ca Adina Florea să fie cercetată disciplinar

Augustin Lazăr lansează, miercuri, un nou atac la adresa procurorului care a pus-o sub învinuire pe Laura Codruța Kovesi.

După ce Inspecția Judiciară a constatat că Adina Florea nu se face vinovată de publicarea protocolului ilegal semnat de Lazăr și SRI, Augustin Lazăr dă în judecată Inspecția Judiciară, anunță televiziunile de știri.

Lazăr o bănuiește pe Adina Florea că aceasta ar fi dat documentul, deși nu are probe în acest sens, iar Inspecția Judiciară a clasat această lucrare. Procurorul general dă în judecată Inspecția Judiciară la Curtea de Apel București și solicită instanței să anuleze această soluție.

Tot Augustin Lazăr este cel care a cerut CSM să sesizeze Inspecția Judiciară în acest caz să o anchete pe Adina Florea pentru că ar fi încălcat codul magistraților. A făcut această anchetă Inspecția Judiciară, însă la final a ajuns la concluzia că nu Adina Florea a greșit și tocmai de aceea a fost clasată acea sesizare.

Augustin Lazăr merge mai departe în instanță. După ce a contestat la Curtea de Apel această clasare, va merge în judecată pentru a anula acest ordin.

Sursa foto: realitatea