AUGUSTIN ZEGREAN: CCR il va da in judecata pe jurnalistul LIVIU AVRAM

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) il va da in judecata pe jurnalistul LIVIU AVRAM pentru a-i cere o “reparatie morala” dupa ce acesta a afirmat intr-un editorial ca “judecatorii CCR au fost niste ticalosi”, a declarat, joi, presedintele CCR, AUGUSTIN ZEGREAN, informeaza Mediafax.

“Curtea Constitutionala il va da in judecata pe LIVIU AVRAM pentru ca a jignit institutia. (Vom face acest demers – n.r.) foarte repede. Noi nu o sa facem o plangere penala impotriva sa, nu dorim sa intre la inchisoare. O sa ii cerem o reparatie morala pentru institutie. Totusi, suntem acolo oameni cu multa experienta de viata, cu multa scoala, cu multi ani de munca. Nu cred ca este cazul sa ne faca ticalosi”, a declarat AUGUSTIN ZEGREAN, pentru Mediafax.

Presedintele CCR se refera la titlul articolului publicat de LIVIU AVRAM  in Adevarul miercuri – “Judecatorii Curtii Constitutionale au fost, totusi, niste ticalosi”.

Judecatorii CCR au respins in data de 11 mai ca inadmisibila a doua contestatie a jurnalistului LIVIU AVRAM, care viza hotararea de guvern privind calendarul desfasurarii alegerilor locale. Potrivit unor surse din CCR, exceptia privind neconstitutionalitatea actului normativ a fost respinsa pe motiv ca jurnalistul nu avea calitatea de candidat la scrutinul din 5 iunie.

CCR a respins, in urma cu o alta saptamana, o alta exceptie inaintata de jurnalistul LIVIU AVRAM, care viza chiar legea alegerilor locale si articolul privind desfasurarea acestora intr-un singur tur de scrutin. Judecatorii CCR nu s-au pronuntat pe fondul legii.

Sursa foto: realitatea