AUGUSTIN ZEGREAN (CCR): Nici in ANGLIA nu se fac INTERCEPTARI!

Presedintele CCR, AUGUSTIN ZEGREAN, a asigurat, joi, ca nicio persoana vinovata de fapte penale nu va ramane nepedepsita ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale (CCR) potrivit careia SRI nu mai poate face INTERCEPTARI in dosare penale.

“Puteti fi siguri ca nimeni din cei care au facut fapte penale nu va scapa in urma acestei decizii. Nimeni nu va ramane nepedepsit. Numai in dosarul care s-a pronuntat decizia se poate face revizuire, restul nu mai poate sa faca. Ce a fost pana la data deciziei ramane bun facut. De la aceasta decizie, nu se schimba lumea. Urmarirea penala se va face de catre procurori si inspectia judiciara. Noi nu am facut nimic dezastruos. Am inlaturat trei cuvinte: ‘si alte organe ale statului’. Acum am aflat si noi cine face interceptari”, a declarat AUGUSTIN ZEGREAN.

CITESTE SI: CCR: NICIO REGLEMENTARE, CU EXCEPTIA CPP, NU CONTINE NORME DE A CONSACRA COMPETENTA ALTUI ORGAN DE A EFECTUA INTERCEPTARI

AUGUSTIN ZEGREAN a dat ca exemplu Marea Britanie, afirmand ca nici acolo nu se accepta INTERCEPTARI ca mijloace de proba in instanta si, cu toate acestea, exista persoane urmarite penal. “Urmarirea penala s-a facut si cand nu se faceau interceptari. Sa stiti ca in Anglia nu se fac interceptari si acolo exista oameni urmariti penal”, a precizat AUGUSTIN ZEGREAN.

Intrebat ce parere are despre criticile aduse acestei decizii, presedintele CCR a spus ca se cruceste cand aude atatea opinii. “Am auzit si eu foarte multe opinii, ma crucesc”, a conchis AUGUSTIN ZEGREAN.

Sursa foto: realitatea