AUGUSTIN ZEGREAN: Nu voi pleca de la CCR inainte de INCHEIEREA MANDATULUI

Presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), AUGUSTIN ZEGREAN, a declarat marti ca nu va pleca din institutie inainte de INCHEIEREA MANDATULUI, sustinand ca nici nu s-a hotarat daca va merge la interviul organizat de Ministerul Justitiei (MJ) in legatura cu selectarea reprezentantului Romaniei pentru functia de judecator la Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE).

“Vreau sa merg mai departe, pentru ca la anul mi se incheie mandatul aici. La anul, in 13 iulie, mi se incheie mandatul la Curte si nu pot sa stau degeaba. (…) Inca nu m-am hotarat nici daca ma duc la interviu”, a spus AUGUSTIN ZEGREAN, la sediul CCR.

Citeste si: AUGUSTIN ZEGREAN ar putea parasi functia de presedinte al CCR

Pe de alta parte, AUGUSTIN ZEGREAN a recunoscut ca s-a pregatit pentru interviul de la MJ, insa nu stie exact in ce consta el.

AUGUSTIN ZEGREAN se afla printre candidatii admisi sa sustina interviul in cadrul procedurii de desemnare a reprezentantului Romaniei pentru functia de judecator la Curtea de Justitie a Uniunii Europene.

Aceasta functie este vizata, printre altii, si de actualul judecator la CJUE, Camelia Toader, dar si de actualul director al Institutului National al Magistraturii, Octavia-Matei Spineanu.

Ministerul Justitiei a publicat pe site-ul propriu lista persoanelor admise sa sustina interviul programat pentru marti.

Citeste si: Klaus Iohannis a mers luni la Curtea Constitutionala

“In temeiul art. 5 alin.1 din Procedura pentru desemnarea candidatului Romaniei pentru functia de judecator la Curtea de Justitie a Uniunii Europene, aprobata de Guvernul Romaniei la 14 ianuarie 2015, membrii prezenti ai comisiei de selectie au decis, in unanimitate, in urma verificarii dosarelor de candidatura depuse pana la 23 februarie 2015, admiterea la interviu a urmatorilor candidati: Gheorghe Buta, Valeriu Ciuca, Ruxandra Costache, Claudia-Ana Costea (Moarcas), Mircea Criste, Constantin-Virgil Ivan-Cucu, Laura Mihaela Ivanovici, Octavia-Matei Spineanu, Dragos Constantin Tarsia, Camelia Toader, Augustin Zegrean”, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul MJ.

Interviul are loc in Sala de Consiliu a Ministerului Justitiei marti, intre orele 900 si14.00, precum si intre 17.00 si 20.00, iar durata va fi de 30-45 minute pentru fiecare candidat.