AUGUSTIN ZEGREAN: Poate ma plictisesc acasa si ma duc sa fac politica!

Fostul presedinte al Curtii Constitutionale (CCR) AUGUSTIN ZEGREAN sustine ca nu a luat inca o decizie cu privire la posibilitatea de a reveni in politica, mentionand ca l-ar tenta sa fie senator, dar nu si sa intre intr-o cursa electorala, informeaza Agerpres.

“Nu stiu, nu am luat inca o decizie. Eu sunt avocat si profesia mea este acolo, eu oricand pot sa ma intorc ca avocat. Mie mi-a placut avocatura, am practicat-o poate chiar cu succes si nu am o problema de supravietuire. Nu am problema asta si nu stiu daca o sa ma intorc in politica. Este foarte greu, dupa ce ai fost judecator la Curte sau chiar presedinte doua mandate, sase ani, sa te mai duci sa faci politica. Nu mai sunt la varsta la care sa o iau de la capat. (…) Cred ca este timpul sa imi vad de treburi”, a spus AUGUSTIN ZEGREAN, intrebat daca revine in politica dupa incheierea mandatului de judecator la CCR.

CITESTE SI: CCR: VALER DORNEANU ESTE NOUL PRESEDINTE

Saptamana trecuta au aparut informatii cum ca AUGUSTIN ZEGREAN este dorit de liberali in fruntea filialei PNL Bistrita Nasaud. Fostul sef CCR a precizat insa ca nu a fost intrebat de nimeni si ca nu crede ca va face acest lucru, mai ales ca nu este membru al acestui partid. Despre posibilitatea de a deveni membru PNL, fostul presedinte al CCR a spus: “Nu stiu. Nu vreau sa spun nici ca da, nici ca ba. Daca ar fi sa ma intrebi azi, as spune nu. Ce voi face la toamna nu stiu, poate ma plictisesc acasa si ma duc sa fac politica, dar eu nu am fost membru PNL, nu am fost nici membru PCR. Am plecat de la Partidul Democrat, partidul acela nu mai exista”.

Pe de alta parte, pe AUGUSTIN ZEGREAN  nu il tenteaza sa candideze la alegerile parlamentare din acest an, dar i-a placut perioada in care a fost senator. “Sa candidez, nu ma tenteaza deloc, dar m-ar tenta sa fiu senator, de exemplu. Mie mi-a placut in Parlament. Mi-a placut foarte tare in Parlament, mai ales cand am fost senator in prima perioada, in anii ’90, era o activitate foarte intensa, atunci legile se faceau in Parlament. Am fost vicepresedintele Comisiei Juridice a Senatului toata perioada si am lucrat mult in perioada aceea si chiar mi-a placut. Atunci chiar credeam ca facem legi si ca ce facem noi este colosal si ca noi suntem puterea in tara”, a marturisit AUGUSTIN ZEGREAN.

Mandatul de sef al CCR detinut de AUGUSTIN ZEGREAN a expirat luna trecuta, iar miercuri a fost ales ca nou presedinte Valer Dorneanu.

Sursa foto: adevarul