Aur pentru Corina Constantin la Jocurile Mondiale de gimnastica aerobica din Columbia

aur-corina-constantin

Gimnasta Corina Constantin a castigat medalia de aur in proba individuala la Jocurile Mondiale de gimnastica aerobica de la Cali, Columbia. Constanteanca a invins-o pe campioana mondiala Sara Moreno, clasata pe locul doi, locul trei fiind ocupat de Lubov Gazov.

In finala a fost o excelenta posibilitate pentru Corina Constantin, cu o nota foarte mare la dificultate (3.400), cu sarituri inalte, cu o flexibilitate deosebita si o executie fara greseala, de a-si pune in valoare talentul si foarte buna pregatire, ceea ce i-a adus victoria mult asteptata. Sara Moreno, cu o creativa coregrafie si o excelenta interpretare, a primit, totusi, cu 0.5 mai putin decat reprezentanta noastra, multumindu-se cu argintul, Lubov Gazov, cu un exercitiu care a smuls aplauzele miilor de spectatori, si Amelie Joly s-au aflat pe urmatoarele locuri ale clasamentului.

Corina Constantin a castigat si alte doua medalii de argint: in proba de trio, alaturi de Andreea Bogati si Anca Surdu, precum si in intrecerea de grup. Romania a cucerit in total cinci medalii si a urcat pe locul 19 in ierarhia Jocurilor Mondiale, la egalitate cu Polonia.

Romania nu mai castigase medalia de aur la gimnastica aerobica individual din 2001, cand Izabela Lacatus s-a impus la Jocurile Mondiale de la Akita (Japonia).

Ziua a doua (si ultima) a prezentei gimnasticii aerobice in El Pueblo Coliseum din Cali (Columbia), la cea de a 9-a editie a Jocurilor Mondiale, in fata a 18.000 de spectatori, a insemnat o noua afirmare a valorii sportivilor romani, adaugand palmaresului din prima zi inca trei medalii: una aur – Corina Constantin (individual) si doua de argint – Anca Surdu, Corina Constantin, Andreea Bogati (trio) si Bianca Becze, Anca Surdu, Cristina Deac, Corina Constantin, Andreea Bogati (grup), scrie site-ul Federatiei Romane de Gimnastica (FRG).

Cu un total de 5 medalii (plus aur la perechi – prin Bianca Becze si Marius Petruse – si argint la aero dance – Bianca Becze, Dacian Barna, Anca Surdu, Diana Deac, Marius Petruse, Andreea Bogati, Cristian Iordan si Marius Gavriloaie), Romania a ocupat locul intai in clasamentul general dupa numarul de medalii, fiind inaintea Chinei si Frantei (cate 4), Spaniei si Rusiei (cate 3), pe podium urcand reprezentantii a opt din cele 16 tari participante, cu 144 de sportivi la start.

In clasamentul general al Jocurilor Mondiale 2013, Romania, care a participat doar la 3 sporturi (gimnastica aerobica, gimnastica ritmica, parasitism), a ocupat locul 19 din 109 de tari participante cu peste 4500 de sportivi, performanta realizata exclusiv pe baza rezultatelor gimnasticii aerobice.

Tabloul finalei:

1. Corina Constantin 3.400 9.100 8.950 21.450
2. Sara Moreno 3.250 9.250 8.900 21.400
3. Lubov Gazov 3.250 9.000 8.850 21.100
4. Aurelie Joly 3.250 8.900 8.600 20.750 

Cu Ceremonia de Inchidere, programata duminica pe Stadionul Pascual Guerrero din Cali, cea de a 9-a editie a Jocurilor Mondiale 2013 se incheie. Urmatoarele Jocuri Mondiale se vor desfasura in Polonia, la Wroclav, in perioada 3 – 13 august 2017, gimnastica avand loc in magnificul “Centennial Hall”, aflat pe lista patrimoniului UNESCO, si care are o capacitate de 10 000 de locuri. 

Foto: FRG