AURA ION, studenta moarta in accidentul aviatic de la Cluj, mesaj de ADIO de la colegii de la UMF Carol Davila

Studenta care a murit in accidentul aviatic de la Cluj se numeste Aurelia Ion, avea 23 de ani si locuia in Bucuresti. Studenta la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti era pasionata de medicina si foarte apreciata de profesori. Vezi GALERIE FOTO cu AURA ION la sfarsitul articolului.

Medicii au gasit-o in stop cardio-respirator, la momentul gasirii de catre salvatori corpul sau avea doar 18 grade Celsius. Colegii si prietenii au postat zeci de mesaje in memoria celei care a fost AURA ION.

Colonelul Dragos Cuzino, comandantul Institutului Medico-Militar, a declarat ca AURA ION a fost o studenta iminenta, care si-a dorit inca din copilarie sa invete si sa practice profesia de medic si mai tarziu sa imbrace haina militara.

“E o pierdere imensa a medicinei militare in primul rand. Medicina a pierdut o studenta iminenta, care si-a dorit inca din copilarie sa invete si sa practice profesia de medic si mai tarziu sa imbrace haina militara. Ca o dovada ca a fost o studenta iminenta, se afla impreuna cu cei mai buni medici din Romania in acest echipaj medical. Mi-a fost studenta,a  invatat exceptional. E o simpla declaratie de presa prin care noi am vrut sa transmitem condoleante familiei indoliate. Vroia sa ajunga medic militar. Depunem un juramant prin care putem sa ne dam viata oricand”, a declarat colonelul Dragos Cuzino, marti dupa-amiaza.

Cine era Aura Ion

AURELIA ION, pentru prieteni, Aura. Studenta a murit in accidentul aviatic produs in judetul Cluj, alaturi de pilotul Adrian Iovan. Aura Ion era o tanara ambitioasa, cu o cariera promitatoare, care visa sa-si ajute semenii, acesta fiind si motivul pentru care urma cursurile UMF Carol Davila, Institutul Medico-Militar Bucuresti.

Nascuta in localitatea Merisani, Teleorman, se mutase in Bucuresti cu parintii, in urma cu cativa ani. AURA ION are un frate de 17 ani, care acum o plange. Si doua surori, una studenta la Arte, iar cealalta lucreaza in Marea Britanie.

AURA ION facea practica la spitalul Fundeni si a plecat ca voluntar impreuna cu echipa de transplant. Colegii de la Institutul de Medicina Militara si cei de la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila si-au schimbat fotografia de profil cu un patrat negru. Mesajele de condoleante ale colegilor au inceput, apoi sa curga.

AURELIA ION a murit alaturi de pilotul Adrian Iovan in tragedia aviatica de la Cluj. Aurelia Ion era studenta in anul V la Facultatea de Medicina Bucuresti, Institutul Medico-Militar. Aurelia Ion locuia in Bucureşti si se afla in avion ca VOLUNTAR in cadrul programului de transplant.

AURELIA ION, studenta decedata a fost gasita in stop cardio-respirator, in hipotermie severa. Studenta care şi-a pierdut viaţa, luni, in accidentul aviatic produs in Muntii Apuseni a fost gasita in stop-cardio respirator de catre echipajele care au ajuns la faţa locului, avea multiple fracturi şi traumatisme şi hipotermie severa, a declarat medicul sef al UPU Cluj, Adela Golea.

Pilotul Adrian Iovan si Aurelia Ion, studenta in anul V la Institutul de Medicina Militara din Bucuresti, si-au pierdut viata dupa ce avionul de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul caruia se afla un echipaj medical, a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba. Unul dintre medicii din aeronava a reusi sa sune la 112, la ora 16.16, anuntand incidentul.

In avion se aflau patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul “Sf. Maria” si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor -, o studenta si doi membri ai echipajului de zbor – pilotul Adrian Iovan si copilotul Razvan Petrescu.
Pilotul Adrian Iovan a fost gasit incarcerat, iar studenta era in stop cardio-respirator, cu hipotermie severa, nemaiputand fi salvata.

Echipa medicala din avion mergea la Oradea, unde urma sa preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.

Epava avionului si victimele au fost gasite de localnici dupa cautari de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, politisti, salvamontisti, angajatti ai Parcului National Muntii Apuseni si localnici.

Toate cele cinci persoane ranite in accidentul aviatic – medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul “Sf. Maria” si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihorprecum si copilotul avionul prabusit, Razvan Petrescu – sunt internate la sectia de terapie intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta din Cluj, ultimii doi raniti fiind adusi la UPU Cluj marti dimineata, in jurul orei 4.30.

Reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca au anuntat, marti dimineata, intr-o conferinta de presa, ca toate cele cinci victime ale accidentului aviatic, aflate la terapie intensiva, sunt constiente si stabilizate hemodinamic si respirator.

Cele cinci victime, care au varste cuprinse intre 23 si 46 de ani, au traumatisme cervicale, cranio-cerebrale, contuzii si, in particular, traumatisme toracice sau de membre, iar starea lor este stabila.

“Una dintre victime are fractura de bazin, fractura de femur pe stanga, un traumatism toracic, a fost internata pe terapie intensiva. A doua venita tot cu masina de victime multiple prezinta un traumatism cranio-cerebral minor, o contuzie cervicala, un traumatism toracic si de bazin, a mers tot pe terapie intesiva. A treia victima prezinta un traumatism de coloana, cu fractura de coloana dorsala D10 si cu un traumatism toracic cu fractura de coaste. A patra victima prezinta un traumatism cranian, traumatism de coloana cervicala si coloana dorso-lombara si asociat prezinta un traumatism de glezna dreapta cu plaga. A cincea victima prezinta un traumatism de coloana dorso-lombara cu hematom la nivelul bazinului. Toti vor fi internati pe Terapie Inteniva,” a precizat seful UPU Cluj-Napoca, Adela Golea.