Aurel Radu, directorul Metrorex: ”Nu platim nimic pentru conservarea lucrarilor din Drumul Taberei”

Directorul general al Metrorex, Aurel Radu a tinut sa puncteze faptul ca regia pe care o conduce nu a platit niciodata si nu plateste conservarea lucrarilor pentru Metroul din Drumul Taberei deoarece acestea nu au fost niciodata sistate.

Asta contrar dezvaluirilor din presa, conform carora statul roman ar plati zilnic 100.000 de euro pentru conservare. In plus, seful Metrorex anunta ca lucrarile la tunelurile pentru cea mai noua linie de metrou a Capitalei vor incepe in prima jumatate a lui septembrie.

”Utilajele pentru sapat tuneluri (TMB) sunt proprietatea executantului si nu au generat costuri pentru Metrorex, respectiv Statul Roman. Acestea, ca si toate instalatiile aferente executiei tunelelor (electrice, ventilatie, sistem de benzi transportoare pentru evacuarea materialului excavat, amenajari pentru depozitele de pamant, statie de epurare) nu produc costuri suplimentare. Ele fac parte din sistemul complex necesar constructiei finale, si anume tunelul. Frezele nu au stat degeaba in subteran. Ele au fost supuse unui amplu proces de montaj, alimentare cu energie electrica, revizie si probe, astfel incat la acest moment sunt pregatite pentru excavatii”, a declarat Aurel Radu, directorul general al Metrorex.

Sursa foto: metropotam.ro