Aurelian Pavelescu deschide lista PNTCD pentru europarlamentare

Aurelian Pavelescu, presedintele PNTCD, va deschide lista formatiunii pentru alegerile europarlamentare din 25 mai, urmat de eurodeputatul Sebastian Bodu, partidul propunandu-si un scor de 5%, care i-ar permite sa trimita doi reprezentanti in Parlamentul European (PE).

Sedinta Comitetului national de conducere al PNTCD, care a avut loc duminica, a votat lista cu cei 42 de candidati pentru alegerile europarlamentare, a anuntat, intr-o conferinta de presa, presedintele partidului, Aurelian Pavelescu, adaugand ca au fost stranse pana acum 251.297 semnaturi, care permit inscrierea pentru europarlamentare.

“Lista electorala va fi deschisa de mine, in calitate de presedinte al partidului, pe pozitia a doua, domnul Sebastian Bodu, europarlamentar PNTCD, pe pozitia a treia, doamna Maria Stavrositu, presedinta filialei Constanta si vicepresedinte al PNTCD, criticul si scriitorul Alex Stefanescu va fi pe pozitia a patra si Nelu Neacsu, secretarul international al partidului pe langa PPE, pe locul al cincilea. In restul listei sunt sefi de organizatii judetene, Cluj, Brasov, Timis, si multe alte organizatii judetene”, a spus Pavelescu.

Aurelian Pavelescu a precizat ca PNTCD isi propune sa obtina un scor de 5%, dar spera sa ia mai mult. “5% inseamna doua locuri in PE, din calculele pe care noi le-am facut. Speram sa avem mai mult de 5% si sa nu se puna o astfel de problema”, a declarat Pavelescu.

Citeste si: Sebastian Bodu revine in PNTCD pentru a candida la europarlamentare din partea taranistilor 

Intrebat daca se va duce in PE, in cazul unui succes la alegeri, sau va ceda locul altcuiva, liderul PNTCD a precizat ca va reprezenta partidul in PE. “Candidez de buna credinta, nu am jocuri personale, pentru a pacali electoratul”, a spus el. Pavelescu a mai precizat ca pe lista nu se afla “nicio persoana banuita macar de coruptie, banuita macar de gesturi imorale in politica si chiar in viata privata”.

In ceea ce priveste temele de campanie, liderul formatiunii a subliniat ca, prin relansarea sa, PNTCD si-a propus sa readuca morala crestina in politica. O alta tema importanta va fi agricultura, deoarece “Romania are un potential agricol urias, are cel mai bun pamant din Europa, impreuna cu Franta, dar nu exploatam aceasta resursa extraordinar de importanta”, a explicat Aurelian Pavelescu. Alte doua teme de campanie vor fi familia traditionala, PNTCD opunandu-se legalizarii casatoriilor homosexuale, si recuperarea Fundatiei Gojdu de la statul maghiar.

Sursa foto: activenews.ro