Aurelian Pavelescu, reales presedinte al PNTCD la Congresul extraordinar al partidului

Aurelian Pavelescu a fost reales presedinte al PNTCD in cadrul Congresului extraordinar al partidului, desfasurat sambata la Opera Nationala. Pavelescu va avea alaturi o noua echipa, formata din 46 de persoane.

La Congresul de astazi a mai fost adoptata si strategia politica a partidului pentru urmatorii doi ani. Motiunea lui Aurelian Pavelescu, intitulata “Renastem pentru Romania ta”, a primit 514 voturi “pentru” si 17 “impotriva”.

Biroul National de conducere al PNTCD cuprinde, pe langa functia de presedinte, un prim-vicepresedinte, in persoana lui Vlad Moisescu, presedintele CNC – Alexandru Stefanescu, secretarul general – Ioan Mihaila, dar si 43 de vicepresedinti.

Intre cei 43 de vicepresedinti se numara Diana Tusa, din cadrul Initiativei Romania Liberala, fostul parlamentar PDL Maria Stavrositu, dar si fostul Avocat al Poporului Gheorghe Iancu.

Potrivit lui Aurelian Pavelescu, PNTCD pledeaza pentru reducerea impozitarii directe, reducerea contributiilor de asigurari sociale cu 10 procente si reducerea TVA| la nivel initial, de 19%. In virtutea traditiei sale istorice, PNTCD isi contureaza programul politic pe dezvoltarea domeniului strategic al agriculturii si industriei alimentare. Motiunea liderului PNTCD mai mentioneaza descentralizarea si regionalizarea, prin aplicarea principiului subsidiaritatii, dublat de transferul de resursa financiara de la autoritatile centrale catre autoritatile locale.

Pavelescu subliniaza faptul ca PNTCD este si va fi un partid anticomunist, pro-monarhist, un partid al unitatii nationale a romanilor si, nu in ultimul rand, al unificarii dreptei romanesti in jurul valorilor, principiilor si politicilor.