AURESCU a cerut AUTORITATILOR UNGARE sa RESPECTE legislatia europeana in cazul MARKO ATTILA

Ministrul Afacerilor Externe, BOGDAN AURESCU, a anuntat joi ca a cerut Ministerului ungar de Externe sa transmita autoritatilor competente de la Budapesta solicitarea partii romane de a respecta prevederile legislatiei europene in cazul fostului deputat MARKO ATTILA, informeaza Agerpres.

Intrucat ieri a fost emis un mandat european de arestare pe numele domnului MARKO ATTILA am solicitat colegilor din Ministerul Afacerilor Externe ungar sa transmita autoritatilor competente din Ungaria solicitarea de a respecta prevederile legislatiei europene in materie, astfel incat aceasta procedura sa fie finalizata“, a declarat AURESCU intr-o conferinta de presa comuna cu omologul maghiar, Peter Szijjarto.

CITESTE SI: MANDAT EUROPEAN DE ARESTARE, pe numele lui MARKO ATTILA

Seful diplomatiei romane a amintit ca ministerele de externe nu au atributii in materie de punere in executare a mandatelor de arestare la nivel international.

Azi e prima zi in care Ministerul Afacerilor Externe roman a putut sa faca un demers diplomatic, pentru ca ieri a fost emis de catre instanta competenta din Romania si transmis pe canalele judiciare specifice acest mandat de arestare”, a adaugat seful diplomatiei romane referindu-se la situatia deputatului MARKO ATTILA.

La remarca unui jurnalist maghiar care a vorbit despre posibile conotatii politice in cazul lui MARKO ATTILA, AURESCU a subliniat ca este vorba despre un caz strict penal.

CITESTE SI: MARKO ATTILA, dat in URMARIRE prin INTERPOL. Fostul deputat apare pe lista “MOST WANTED”

Nu e vorba de altceva decat despre un caz penal care nu are niciun fel de alta conotatie legata de alte aspecte politice sau de orice de alta natura”, a punctat AURESCU.

Fostul deputat MARKO ATTILA GABOR a fost dat in urmarire de Politia Romana si apare pe site-ul Inspectoratului General al Politiei Romane la ‘Persoane urmarite’, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, pe 29 aprilie, arestarea sa preventiva in lipsa pentru 30 de zile, fiind acuzat in dosarul ANRP.

Sursa foto www.evz.ro