AURESCU i-a cerut NATALIEI GHERMAN solutionarea situatiei romanului EXPULZAT din R. MOLDOVA

 Ministrul de Externe, BOGDAN AURESCU, a solicitat, vineri, la Bratislava, in cadrul unei discutii cu omologul moldovean, NATALIA GHERMAN, solutionarea situatiei expulzarii cetateanului roman GEORGE SIMION din Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat MAE, discutia dintre ministrii BOGDAN AURESCU si NATALIA GHERMAN a avut loc, vineri, in marja reuniunii Grupului de la Visegrad, in format V4+ cu Partenerii Estici, desfasurata la Bratislava, informeaza Mediafax. 

In cadrul discutiei cu NATALIA GHERMAN, ministrul de Externe al Republicii Moldova, BOGDAN AURESCU a ridicat problema interdictiei de intrare in Republica Moldova a cetateanului roman GEORGE SIMION, solicitand “transmiterea clarificarilor cerute deja de partea romana si solutionarea situatiei”, precizeaza sursa citata.

CITESTE SI: ROMAN EXPULZAT din R.MOLDOVA: Premierul CHIRIL GABURICI cere VERIFICARI. UPDATE

Presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012, GEORGE SIMION, cetatean roman, a fost retinut, miercuri, de agentii Serviciului moldovean de Informatii si Securitate, iar in scurt timp a fost expulzat din Republica Moldova, primind interdictie de reintrare in aceasta tara timp de cinci ani.

MAE a precizat, miercuri seara, ca Ambasada Romaniei la Chisinau a aflat in dupa-amiaza zilei de miercuri, din surse publice, despre retinerea cetateanului roman George Simion de catre reprezentanti ai Biroului Migratie si Azil al Republicii Moldova si a cerut clarificari.

CITESTE SI:  LIDERUL PLATFORMEI UNIONISTE Actiunea 2012 a fost EXPULZAT din REPUBLICA MOLDOVA 

Premierul R. Moldova, CHIRIL GABURICI, i-a convocat, joi, de urgenta pe seful Serviciului Informatii si Securitate, MIHAI BALAN, si pe ministrul de Interne, OLEG BALAN, solicitandu-le verificarea circumstantelor expulzarii cetateanului roman GEORGE SIMION si daca i-au fost respectate drepturile.

Sursa foto www.agerpres.ro