AURESCU: Obiectivul final pentru ROMANIA este sa devina un lider regional in SECURITATE CIBERNETICA

Ministrul Afacerilor Externe, BOGDAN AURESCU, s-a pronuntat, luni, pentru intarirea cooperarii si a schimbului de informatii intre statele din regiune, astfel incat intreaga zona sa faca fata ATACURILOR CIBERNETICE care “ar putea conduce la conflicte politico-militare”.

“Misiunea de comert a Statelor Unite in domeniul SECURITATII CIBERNETICE din aceasta perioada, precum si SUMMIT-ul REGIONAL  vin intr-un context potrivit pentru tara noastra si pentru regiune. Romania are acum ocazia sa foloseasca aceasta oportunitate deosebita pentru a actiona ca element de legatura intre Statele Unite si tarile din regiune, ca facilitator pentru dezvoltarea de proiecte cu impact regional in domeniul securitatii cibernetice”, a spus BOGDAN AURESCU, la PALATUL PARLAMENTULUI, in cadrul SUMIIT-ului REGIONAL de SECURITATE CIBERNETICA.

BOGDAN AURESCU  a aratat ca SUMMIT-ul REGIONAL va pune bazele unei cooperari in regiune in directia cresterii eforturilor pentru consolidarea capacitatilor in DOMENIUL CIBERNETIC.

CITESTE SI: Oficial SUA: ROMANIA, lider in TEHNOLOGIA informatiei. ROMANA este a doua limba vorbita la MICROSOFT

“Obiectivul final pentru Romania este sa devina un lider regional in SECURITATE CIBERNETICA. Este necesar mai mult ca oricand sa intarim cooperarea si schimbul de informatii intre statele din regiune pentru a face fata ATACURILOR CIBERNETICE care ar putea conduce la conflicte politico-militare”, a adaugat seful diplomatiei romane.

Ministrul a explicat ca in actualul context international, acum mai mult decat oricand, riscurile de securitate cibernetica sunt in crestere, iar Romania poate fi o tinta a ATACURILOR CIBERNETICE statale sau extremist-teroriste motivate ideologic. BOGDAN AURESCU a prezentat si obiectivele pe care Bucurestiul le urmareste la summit.

CITESTE SI: PONTA: ROMANIA este un BASTION de SECURITATE intr-o REGIUNE COMPLICATA 

“Ne-am propus pentru acest SUMMIT doua obiective si dimensiuni importante. Pe de-o parte, promovarea cooperarii in regiune; pe de alta parte, schimbul de informatii in domeniul SECURITATII CIBERNETICE. Cooperarea va fi cu adevarat eficienta numai in masura in care toti participantii vor fi dispusi sa impartaseasca informatiile pe care le au. In ce priveste incidentele de securitate, schimbul de date intre statele membre pana acum se desfasoara doar pe baze informale sau in cadrul unor schimburi bilaterale reglementate, iar exercitiile din domeniul securitatii cibernetice sunt inca intr-un stadiu embrionar”, a declarat BOGDAN AURESCU.

Sursa foto: realitatea.net