AUSTRALIA este ingrijorata de numarul mare de femei care pleaca sa se inroleze in STAT ISLAMIC

Un numar ingrijorator de australience pleaca in IRAK si SIRIA pentru a se casatori cu jihadistii din gruparea STAT ISLAMIC (SI) dar nu este “aventura romantica” pe care o asteapta, a avertizat joi sefa diplomatiei australiene, JULIE BISHOP (foto).

Cel puțin 110 australieni au plecat sa lupte in randurile jihadistilor in Orientul Mijlociu si 30-40 de FEMEI se afla printre ei sau ii sustin activ in Australia, conform cifrelor date publicitatii de serviciile de securitate.

CITESTE SI: O britanica antreneaza FEMEILE-KAMIKAZE din cadrul gruparii teroriste STAT ISLAMIC. FOTO

“Vedem din nefericire oameni din ce in ce mai tineri care vor sa mearga in Siria si in Irak si exista un numar in crestere de FEMEI tinere”, a declarat JUL;IE BISHOP, intrebata despre cazul a trei adolescente suspectate ca au plecat de la Londra pentru a se alatura STAT ISLAMIC.

‘Asta sfideaza orice logica. Familia si prietenii trebuie sa reuseasca sa-i opreasca pe tinerii in pericol inainte de a fi prea tarziu’, a mai spus ea, facand referire la cazul Amirei Karroum, de 22 de ani, plecata inainte de Craciun din Sydney si ucisa in Siria. “Nu a murit ca o martira. Moartea ei e tragica si fara sens”, a spus JULIE BISHOP.

CITESTE SI: Gruparea Statul Islamic a RAPIT 170 de persoane in nordul Irakului 

Sursa foto: