Australia lansează noi reglementări pentru tranzacțiile de crypto monede

Bursele australiene care tranzacționează crypto monede vor trebui să respecte noile norme anti-spălare a banilor (AML) începând cu data de 3 aprilie, a anunțat guvernul de la Antipozi.

Potrivit informațiilor disponibile acum pe site-ul Centrului australian de Rapoarte și Analiză (AUSTRAC), “schimburile valutare digitale” trebuie să se înregistreze acum la autorități, precum și să se angajeze în diferite proceduri de raportare și verificare a identității.

Grație acestei inițiative autoritățile australiene încearcă să elimine lacunele rămase în cadrul tranzacțiilor de crypto monede referitoare mai ales la gestionarea impozitelor și a identității.

Pe fondul nemulțumirilor cauzate de creșterea accentuată a înșelătoriilor, Biroul de Impozitare australian a cerut contribuabililor, săptămâna trecută, să-și aducă contribuția activă în ceea ce privește modul în care ar trebui să se adune cel mai bine deducerea care decurge din profiturile de tip crypto.

Citește și: CUM POȚI SĂ MINEZI CRYPTO MONEDE BITCOIN ȘI SĂ FACI MULȚI BANI FĂRĂ INVESTIȚIE ÎN ECHIPAMENTE

Ca parte a restructurării securității, între timp, schimburile de crypto monede trebuie să respecte acum un set de patru reguli principale pentru a funcționa legal:

adoptarea și menținerea unui program AML / CTF pentru identificarea, atenuarea și gestionarea riscurilor de spălare a banilor și finanțare a terorismului.

identificarea și verificarea identităților clienților lor.

raportarea elementelor suspicioase ale AUSTRAC și tranzacțiile care implică moneda fiat în sumă de 10.000 de dolari sau mai mare.

Să păstreze arhivele pe o perioadă minimă de șapte ani.

O perioadă de grație de șase luni va însoți noile reglementări, în acest răstimp AUSTRAC urmând a fi mai indulgent cu operatorii care nu respectă aceste solicitări.

“O perioadă de 6 luni a fost pusă în aplicare începând din data de 3 aprilie 2018. În această perioadă, CEO-ul AUSTRAC poate lua măsuri de executare numai în cazul în care întreprinderea DCE nu o va face pentru a se conforma”, se mai arată într-un comunicat al guvernului australian.