AUSTRALIA nu mai primeste IMIGRANTI din Africa de Vest din cauza epidemiei de EBOLA

Australia a anuntat luni o serie de masuri care vizeaza suspendarea imigratiei provenind din tari din Africa de Vest afectate de epidemia de Ebola, in incercarea de a impiedica raspandirea virusului pe teritoriul sau.

Ministrul pentru Imigratie, Scott Morrisson, a declarat in Parlament ca Guvernul “isi suspenda provizoriu programul privind imigratia, inclusiv programul umanitar, din tarile in care s-au inregistrat cazuri de infectare cu virusul Ebola”. Noile cereri de vize nu mai sunt analizate, a explicat el. Vizele temporare deja acordate persoanelor care nu au parasit inca tara lor sunt anulate.

CITESTE SI: Domeniul “EBOLA.COM” achizitionat cu o suma considerabila de o companie ruseasca 

In ceea ce priveste persoanele care au obtinut vize permanente din motive umanitare, ele sunt supuse la trei serii de examene medicale inainte de plecare si inca o data la sosirea in Australia. Persoanele care au vize pe termen lung trebuie sa petreaca trei saptamani in carantina, inainte de plecare.

Anuntul intervine in contextul in care o tanara in varsta de 18 ani sosita in urma cu 12 zile in Australia din Guineea a fost plasata in izolare intr-un spital din statul Queensland, dupa ce a prezentat simptome de febra.

CITESTE SI: Cum poti face BANI pe seama celor care se tem de virusul EBOLA 

Testele s-au dovedit negative pentru virusul Ebola, au anuntat luni autoritatile medicale. Tanara, ale carei nume si cetatenie nu au fost dezvaluite, nu mai are febra, dar va fi testata din nou miercuri. Epidemia de Ebola a provocat deja aproape 5.000 de morti, iar primul caz a fost inregistrat in Guineea la sfarsitul anului 2013.

Sursa foto: foxnews.com.au