Australian Open 2014: Halep si Hanescu s-au calificat in turul doi. Begu si Cirstea se intorc acasa

In cea de-a doua zi a primului turneu de Grand Slam din acest an, sportivii romani au avut evolutii diferite. Astfel la Melbourne Park, Victor Hanescu si Simona Halep s-au descurcat de minune si s-au calificat in turul II al Australian Open, in timp ce Irina Begu si Sorana Cirstea se vor intoarce acasa.

Victor Hanescu a inceput cu dreptul turneul de la Antipozi, trecand de germanul Peter Gojowczyk cu scorul de 3-0, 7-6 (5), 7-6 (5), 6-3. Jucatorul nostru îl va întîlni în meciul următor pe canadianul Milos Raonic. Hanescu joaca pentru al unsprezecelea an consecutiv la Australian Open, insa a reusit sa se califice in turul secund doar a patra oara.

Simona Halep a trecut peste eliminarea rusinoasa de la Hobart si si-a demolat adversara din primul tur de la Australian Open, pe poloneza Katarzyna Piter, cu scorul de 2-0 (6-0, 6-1).

Cap de serie numarul 11, sportiva din Constanta, in varsta de 22 de ani, a jucat perfect mingile de pe fundul terenului si nu i-a adversarei sale niciun moment de respiro pe propriul serviciu. Piter (118 WTA) a fost nevoita sa se recunoasca invinsa dupa numai 53 de minute. Simona Halep o va intalni in turul II pe invingatoarea meciului dintre Varvara Lepchenko si Lesia Tsurenko.

Irina-Camelia Begu nu a avut o seara prea reusita in fata Galinei Voskoboeva, jucatoarea din Kazahstan eliminand-o pe sportiva noastră in trei seturi, 7-5; 4-6 si 6-4.  Irina a pierdut greu primul set, apoi in cel de-al doilea a dat senzatia ca se poate impune in acest meci, insa totul s-a naruit in setul decisiv.

Meciul dintre Sorana Cirstea, ultima sportiva din Romania care a intrat pe teren marti, si Marina Erakovic (Noua Zeelanda) a avut loc pe Terenul 20, imediat dupa finalul jocului dintre Thomaz Bellucci (Brazilia) si Julian Reister (Germania). Sorana a avut parte de un meci dificil in faţa neo-zeelandezei, fiind invinsa dupa aproximativ doua ore de joc cu scorul de 0-2, 4-6 6-7(6). 

Sursa foto: gsp.ro, ausopen.com