Australian Open 2014: Monica Niculescu a eliminat o finalista de la Wimbledon si a ajuns in turul III

Monica Niculescu (60 WTA) isi continua parcursul excelent la primul turneu de Grand Slam al anului, sportiva noastra reusind sa treaca in turul II de la Melbourne Park de finalista de anul trecut de la Wimbledon, nemtoaica Sabine Lisicki (15 WTA). Astfel, Niculescu s-a calificat in turul III de la Australian Open acolo unde o va intalni pe rusoaica Ekaterina Makarova (22 WTA), cele doua urmand sa se “lupte” pentru un loc in optimile de finala ael competitiei.

Monica Niculescu a trecut cu 2-1 (2-6, 6-2, 6-2) de Sabine Lisicki si a produs una dintre surprizele acestui tur II la Australian Open. In palmaresul direct, Niculescu o conduce pe Lisicki cu 3-1.

“M-am simtit foarte bine, am reusit sa returnez foarte bine si sa o blochez cand cauta loviturile castigatoare. Sunt foarte multumita de jocul meu”, a declarat Monica Niculescu la finalul meciului.

Monica Niculescu ajunge in turul III la Australian Open pentru a treia oara in cariera, performanta pe care a mai atins-o in 2011 si 2012.

Monica Niculescu are un inceput de an extraordinar, romanca reusind deja sa bifeze doua titluri la proba de dublu, la Shenzhen (China) si Hobart (Australia).

In alta ordine de idei, perechea Raluca Olaru-Varvara Lepchenko a dispus de japonezele Ayoma-Doi, cu scorul de 6-4, 6-2. Pe de alta parte, perechea 100% autohtona Simona Halep-Alexandra Cadantu a parasit competitia, dupa ce a fost eliminata de duetul Květa Peschke-Katarina Srebotnik, 2-6, 6-3, 6-2.

Florin Mergea si Oliver Marach i-au invins pe Gonzalez-Lipscky, 6-3, 7-6 (6).

Sursa foto: wtatennis.com