Australian Open 2014: Rafa Nadal l-a invins pe Roger Federer si s-a calificat in finala

Rafael Nadal l-a invins pe Roger Federer in semifinalele de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Spaniolul la invins pe elvetian in 3 seturi, 7-6 (4), 6-3, 6-3, si va juca in ultimul act al competitiei de la Antipozi impotriva lui Stanislas Wawrinka, duminica, in direct la Eurosport.

Rafael Nadal s-a calificat pentru a treia oara in finala de la Australian Open, una castigata contra lui Roger Federer (2009) si una pierduta in fata lui Novak Djokovic (2012). 

Meciul din semifinala de vineri a fost unul echilibrat numai in primul set, apoi jucatorul spaniol a preluat controlul si nu i-a mai dat nicio sansa titratului sau adversar. Aceasta a fost cea de-a 23 victorie a lui Nadal in fata lui Federer.

“Este o onoare pentru mine sa jocul impotriva lui Federer. Am jucat cel mai bun tenis din acest turneu contra lui. Mina mea e bine, desi e o zona destul de delicata. E greu sa joci cu aceasta rana, dar cred ca e din ce in ce mai bine”, a explicat Nadal la conferinta de presa de la finele partidei.

In cazul in care se impune la Melbourne, Rafael Nadal va ajunge la 14 titluri de Grand Slam, egalandu-l pe americanul Pete Sampras. 

Sursa foto: australianopen.com