AUSTRALIAN OPEN 2017: SORANA CARSTEA s-a CALIFICAT in OPTIMILE de FINALA

SORANA CARSTEA (nr. 78 WTA) a obtinut o calificare superba in optimile de finala ale turneului de la Australian Open. In turul III, SORANA CARSTEA a trecut de americanca Alison Riske, pe care a invins-o in doua seturi, scor 6-2, 7-6 (2), calificandu-se in premiera in optimile de finala ale turneului de GRAND SLAM de la Melbourne.

Ajunsa in turul al treilea dupa o victorie impresionanta impotriva Carlei Suarez Navarro, SORANA CARSTEA a intalnit o adversara incomoda, dar in fata careia avea un palmares pozitiv. Iar acest lucru s-a vazut din primele game-uri, SORANA CARSTEA reusind sa se distanteze in fata lui Riske extrem de repede. Ea si-a pastrat avantajul luat in debutul partidei si a incheiat primul set cu un categoric 6-2.

Actul secund a fost diametral opus, Riske parand ca se adapteaza la vantul puternic care a parut ca o deranjeaza teribil in primul act. SORANA CARSTEA si-a pierdut serviciul repede, insa a reusit sa revina si sa egaleze, avand apoi sansa de a se impune. A venit randul lui Riske sa aiba din nou initiativa, americanca servind pentru castigarea setului.

SORANA CARSTEA a reusit un break la zero, a trimis setul in tie-break si acolo si-a adjudecat victoria. Calificata in premiera in optimile de finala de la Australian Open, pe SORANA CARSTEA o asteapta, foarte probabil, o partida infernal de grea impotriva campioanei de la Roland Garros, “Gabi” Muguruza.

Sursa foto: sport