Australian Open 2019. Simona Halep s-a calificat fără probleme în optimile de finală

Simona Halep a fost într-o formă devastatoare, sâmbătă la Melbourne, şi nu i-a dat nicio şansă lui Venus Williams (36 WTA), obţinând o calificare lejeră în optimi.

Update: „A fost un meci foarte bun. Am jucat cel mai bun meci din acest an. Este o provocare foarte mare să joc împortiva surorilor Williams. Ambele sunt mari campioane. Încerc să rămân concentrată pe ceea ce am de făcut. Nu am nimic de pierdut. O să dau totul! Mă voi gândi la un antrenor după acest turneu. Până atunci voi încerca să mă descurc singură”, a declarat Halep pentru Eurosport.

Pentru calificarea în optimile de finală la turneul major de la Antipozi, Simona Halep va primi un cec în valoare de 260.000 de dolari australieni (aproximativ 186.000 de dolari). În plus, românca a obţinut 240 de puncte WTA pentru victoria în faţa americancei Venus Williams.

Dacă Simona Halep se va impune şi în faţa Serenei Williams, ea ar putea primi la Melbourne 460.000 de dolari australieni şi 460 de puncte WTA. La întâlnirile directe, americanca în vârstă de 37 de ani este în avantaj clar, scor 8-1. Practic, duelul vedetă de luni va fi a 10-a lor întâlnire în circuitul feminin de tenis, meci care va fi cu siguranţă programat de către organizatori pe principala arenă a complexului din Melbourne, Rod Laver Arena.

Știre inițială

Simona Halep s-a chinut în primele două tururi de la Australian Open, însă meciurile lungi, de trei seturi, cu Kaia Kanepi (71 WTA) şi cu Sofia Kenin (37 WTA) i-au făcut un mare bine liderului mondial! Simona Halep, venită la Melbourne fără meciuri în picioare, şi-a recâştigat forma sportivă în cele două partide de mare luptă, iar acest lucru s-a văzut, sâmbătă, în confruntarea cu Venus Williams (36 WTA). 

Primul set a fost o demonstraţie de forţă făcută de Halep! Aceasta a avut minge de break, încă de la primul game, şi-a făcut primul game de serviciu la zero, iar apoi a continuat să o hărţuiască pe Venus până a izbutit break-ul în al cincilea game: 3-2. De aici încolo, Simona a fost de neoprit, luând primul set, fără probleme: 6-2.

Setul doi a debutat cu un break şi a adus al şaselea game consecutiv pentru Halep! Venus s-a trezit din pumni în game-ul următor şi a izbutit re-break-ul pentru a rămâne în meci. În următoarele patru game-uri s-a mers pe serviciu până când, la 3-3, inevitabilul s-a produs, iar Halep a făcut break pentru 4-3, după care a şi luat setul cu 6-3. Pentru Halep urmează marele meci cu Serena Williams (16 WTA) în optimi.

Sursa foto: WTA