Australian Open 2020. Simona Halep s-a calificat en-fanfare în semifinale după o partidă fără istoric

Australian Open 2020. Simona Halep s-a calificat fără probleme în semifinalele turneului de Grand Slam de la Antipozi după ce a trecut de jucătoarea estonă Anett Kontaveit în două seturi, 6-1, 6-1. Simona atinge semifinalele de la Melbourne fără să piardă vreun set. 

Update 3: Presa internaţională a lăudat evoluţia Simonei Halep din meciul cu Anett Kontaveit şi a remarcat parcursul bun al jucătoarei române la Australian Open, singura sportivă rămasă în competiţie care nu a pierdut vreun set, scrie News.ro.

“A patra favorită nu a pierdut niciun set la această ediţie a turneului şi nu a fost niciodată în pericol pe Rod Laver Arena, dominând-o total pe jucătoarea de 24 de ani după ce a obţinut primul break, în al treilea game al meciului. Kontaveit, aflată la primul sfert de finală din carieră, a învins-o pe a şasea favorită Belinda Bencic în 49 de minute, în al treilea tur, dar a fost de partea greşită a ciocanului în sferturi. Halep a mişcat-o pe Kontaveit pe tot terenul şi a fost nemiloasă în a şti când să crească ritmul şi să termine punctele, încheind o superbă victorie cu al cincilea ei as”, a notat BBC.
 
“Mai în formă ca niciodată, Halep a trecut ca vântul în semifinalele Australian Open”, a tritrat AP.

“Foarte robustă, Simona Halep îşi urmează drumul ei. Românca, singura jucătoare care nu a pierdut vreun set în turneu, a dominat-o cu autoritate, scor 6-1, 6-1, pe Anett Kontaveit, obţinând biletul pentru semifinale. Din aceeaşi categorie ca numărul 3 mondial, jucătoarea estonă nu a găsit soluţii pentru a schimba ceva. Ea şi-a pierdut braţul de fier la început şi şi-a lăsat adversara să-şi ia zborul. Foarte ascuţită fizic, numărul 3 mondial a avut un serviciu mai performant şi a putut să-şi exprime calităţile în condiţiile terenului foarte lent de la Australian Open”, a notat L’Equipe.fr.

Update 2: Garbine Muguruza (32 WTA) a trecut în sferturi de rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova (30 WTA), scor 7-5, 6-3, după o ora și 33 de minute de joc. Pentru Muguruza este cea mai bună performanță la Australian Open. Ea nu a mai jucat o semifinală de Grand Slam din 2018, când a ajuns în penultimul act la Roland Garros, unde a fost învinsă chiar de Halep (6-1, 6-4).

La fel ca Simona Halep, Garbine Muguruza are două trofee de Grand Slam în palmares, la Roland Garros 2016 și Wimbledon 2017. Românca a câștigat Grand Slam-ul parizian în 2018, iar anul trecut s-a impus pe iarba londoneză.

Garbine Muguruza conduce cu 3-2 în meciurile directe cu Simona Halep, iberica reuşind să obţină toate cele trei victorii în faţa româncei pe suprafaţă dură.

Simona Halep vs Garbine Muguruza, întâlniri directe: 2-3

2014, Wuhan (turul II – hard): 2-6, 6-2, 6-3 pentru Muguruza
2015, Fed Cup (hard): 6-4, 6-3 pentru Muguruza
2015, Stuttgart (optimi – zgură): 3-6, 6-1, 6-3 pentru Halep
2017, Cincinnati (finală – hard): 6-1, 6-0 pentru Muguruza
2018, Roland Garros (semifinale – zgură): 6-1, 6-4 pentru Halep.

“E o jucătoare foarte puternică (n.r. Simona Halep). A practicat un tenis foarte consistent în ultimii ani. Va fi un meci dur. Așa se întâmplă mereu când întâlnești pe cineva din Top 5. E o semifinală și bineînțeles că mă aștept ca ea să dea tot ce are mai bun. La fel voi face și eu. Nu mă gândesc foarte mult la faptul că am ajuns în semifinale”, a spus Garbine Muguruza, potrivit Digi Sport.
 
“Știam deja că dacă voi câștiga, voi juca mâine (n.r. peste doar o zi), așa că totul e perfect. Sunt pregătită. M-am mai întâlnit cu astfel de situații și încerc să fiu calmă și să mă pregătesc pentru următorul meci”, a mai spus Muguruza.
 
Confruntarea dintre Simona Halep (4) și Garbine Muguruza va fi a treia a zilei de joi pe Arena Rod Laver și nu va începe mai devreme de ora 06:30 (ora României).
 
Update 1: “Perfecţiunea nu există, dar sunt foarte mulţumită de felul în care am jucat, m-am simţit foarte bine pe teren, m-am mişcat bine, am simţit foarte, foarte bine mingea, a fost un meci foarte bun. Mă simt mai energică (faţă de acum doi ani), mai încrezătoare, îmi simt jocul. Va fi un meci foarte dificil, dar sunt semifinale, trebuie să fie astfel. Sunt “all in”, sunt încrezătoare. Cred că va fi la fel cu oricare aş juca, Garbine sau Anastasia Pavlyuchenkova. Ambele lovesc tare, le place să servească puternic. Ar fi aproape aceeaşi tactică, dar principalul este să mă concentrez pe mine însămi. Voi fi pregătită”, a spus Simona Halep, la conferinţa de presă.

Ea a menţionat că trebuie să înveţe din atitudinea lui Roger Federer la meciul cu Tennys Sandgren, după ce elveţianul a salvat şapte mingi de meci: “Televizorul meu este deschis tot timpul în cameră şi am văzut meciul. Este incredibil ce a făcut. Felul în care a acceptat ce se întâmplă, şi a luptat pentru fiecare minge. Trebuie să învăţ din asta”.

Simona Halep a precizat că acum simte că nu mai este ceva imposibil câştigarea unui turneu de Grand Slam, . “Orice Grand Slam este o prioritate. Ar fi grozav dacă aş putea să câştig unul pe hard. Simt că aceste trofee nu mai sunt ceva imposibil. Asta simt în legătură cu Grand Slam-urile acum. Mă simt încrezătoare când servesc, nu-mi mai este frică. Uneori m-am simţit epuizată, trebuie să recunosc. Presiunea de a fi bună în fiecare săptămână este cea mai grea. Dar acum nu mai simt presiune, ceea ce vine este doar un bonus. Scopul principal nu mai este clasarea pentru mine, sunt titlurile şi meciurile”, a mai afirmat Halep, potrivit News.ro.

Știre inițială

Simona Halep a câștigat primul set după numai 29 de minute, în timp ce al doilea set al partidei care s-a disputat pe arena centrală ”Rod Laver” a durat doar 24 de minute. Ultima dată când Simona a ajuns în această fază a competiției de la Melbourne a fost la ediția din 2018. Atunci, Halep a fost învinsă în marea finală de Caroline Wozniacki. Era a treia finală de Grand Slam pe care jucătoarea noastră o pierdea (după Roland Garros 2014, 2017).

Cu un nivel de joc impresionant, Simona nu i-a lăsat nicio șansa estoniencei, care, contrar scorului drastic, n-a evoluat rău. Anett Kontaveit a câștigat primul game al meciului la 0, însă Simona a intrat apoi la controlul jocului, câștigând nu mai puțin de 11 game-uri consecutive și ridicând spectatorii în picioare cu o evoluție aproape de perfecțiune. Halep a evoluat perfect din punct de vedere tactic, a avut răspuns pentru aproape orice, iar unghiurile găsite au fost parcă importate din manualul de geometrie.

După calificarea în semifinale, Simona Halep și-a asigurat un cec în valoare de 1,04 milioane de dolari australiaeni (aproximativ 640.000 de euro) și 780 de puncte în clasamentul WTA.

Imediat după meciul Simonei Halep cu Anett Kontaveit vor intra pe teren Garbine Muguruza (32 WTA) și Anastasia Pavlyuchenkova (30 WTA). Dintre cele două se va alege adversara Simonei din semifinale.

Simona Halep poate atinge o nouă bornă senzațională dacă se impune la Melbourne. Românca ar fi doar a treia jucătoare aflată în activitate care câștigă cel puțin un turneu de Mare Șlem pe fiecare suprafață. Celelalte două sunt americana Serena Williams și rusoaica Maria Sharapova. 

Simona Halep și Anett Kontaveit se mai întâlniseră, înaintea partidei din această noapte, de două ori în circuitul WTA. Ambele dueluri au fost în 2017 și au avut-o câștigătoare pe româncă. În șaisprezecimile de finală de la Miami, pe hard, Simona a câștigat 6-3, 6-0. La Roma, pe zgură, s-a terminat 6-2, 6-4.

Sursa foto: wta tennis