Australian Open: Horia Tecau si Sania Mirza, in finala probei de dublu mixt

Perechea formata din tenismanul roman Horia Tecau si jucatoarea indiana Sania Mirza a reusit sa se califice, vineri, in finala probei de dublu mixt de la turneul Australian Open.

Horia Tecau si Sania Mirza i-au invins in semifinala de la Melbourne pe australienii Matthew Ebden si Jarmila Gajdosova cu 2-6, 6-3, 10-2. Tecau si Mirza, favoritii nr. 6 ai probei, si-au asigurat un cec de 67.750 dolari australieni.

In finala turneului Australian Open, Tecau si Mirza ii vor infrunta pe castigatorii semifinalei Jie Zheng (China)/Scott Lipsky (SUA) — Kristina Mladenovic (Franta)/Daniel Nestor (Canada). Finala se va juca duminica 26 ianuarie.

Tecau are in palmares un titlu la dublu mixt la Australian Open, in 2012, alaturi de americanca Bethanie Mattek-Sands. Mirza are doua titluri la dublu mixt, in 2009 la Australian Open si in 2012 la Roland Garros, in ambele dati alaturi de compatriotul sau Mahesh Bhupathi. Horia Tecau a mai facut pereche cu Sania Mirza la doua turnee de Mare slem, anul trecut, pierzând in primul tur la US Open, dupa ce ajunsesera pâna in sferturi la Wimbledon