Australian Open: Simona Halep s-a calificat în finală după un meci epuizant! Declarații

Simona Halep a reușit, joi dimineață, să se califice în finala de la Australian Open la capătul unei partide epuizante. Românca a trecut în trei seturi de puternica jucătoare germană, Angelique Kerber. Scorul înregistrat în semifinala de Grand Slam de la Antipozi a fost 6-3, 4-6, 9-7 în favoarea Simonei Halep.

Update 2:  Presa internațională scrie la superlativ despre meciul dintre Simona Halep și Angelique Kerber.

 „Faceți plecăciuni. Ce meci! Un rollercoaster”, au scris organizatorii turneului de la Antipozi. „De neprețuit – așa poate fi rezumat într-un cuvânt această partidă”.

“Niciun jucător nu a salvat puncte de meci în DOUĂ meciuri Australian Open şi a câştigat titlul… Să fie Simona Halep cea care va scrie istorie sâmbătă?”, se mai întreabă organizatorii Australian Open pe contul oficial de Twitter.

“Ocupanta locului 1 in clasamentul WTA s-a calificat in finala dupa un meci de infarct. Romanca, de doua ori finalista la Openul Frantei, a salvat doua mingi de meci si o va intalni in finala pe Caroline Wozniacki. Ambele cauta primul turneu de Grand Slam din cariera si castigatoarea isi va asigura, de asemenea, primul loc WTA” – BBC Sport.

“Simona Halep a salvat doua mingi de meci intr-o semifinala epica la Australian Open. Romanca a daramat rezistenta lui Kerber dupa doua ore si 20 de minute” – Eurosport.

“Halep a obtinut o victorie dramatica cu Kerber si va disputa finala cu Wozniacki. Ambele sunt cunoscute pentru faptul ca n-au reusit sa castige un turneu de Grand Slam pana acum” – Yahoo.

“Kerber paraseste competitia dupa o lupta incredibila cu Simona Halep” – Focus.

“Simona Halep a salvat doua mingi de meci intr-un duel superb cu Angelique Kerber si s-a calificat in finala cu Wozniacki, care se afla si ea in cautarea primului turneu de Grand Slam din cariera” – L’Equipe.

“Simona si-a pastrat calmul intr-un meci ce va intra in istorie” – WTA.

Update 1: “A fost un meci foarte greu, tremur! Sunt foarte emotionata. Stiam ca va fi foarte complicat, pentru ca am vazut ca loveste din toate pozitiile si se misca excelent. Ma bucur foarte mult ca am reusit sa castig. Multumesc tuturor pentru ca m-ati sustinut si ajutat”, a spus Simona Halep la interviul de dupa victoria cu Kerber. “Dupa acea accidentare la glezna am hotarat sa lupt pentru fiecare punct la acest turneu. Am timp sa ma odihnesc dupa si cu siguranta o voi face dupa finala. Sunt mandra de ceea ce-am realizat”, a mai spus aceasta.

In ceea ce priveste finala cu Caroline Wozniacki a spus: “O respect si va fi un meci similar celui de astazi. Va trebui sa alerg. Am nevoie de odihna si voi da tot ceea ce pot in finala. Asa mi-am spus dupa finala de la Roland Garros si asa voi face”, a conchis Halep.

Pentru calificarea în finala de simplu, Halep s-a ales cu un cec de 2 milioane de dolari australieni, echivalentul a 1.560.000  milioane de dolari americani. Câștigătoarea probei de simplu va încasa, un cec de 4.000.000 de dolari australieni, aproximativ 3.120.000 dolari americani. În toată cariera ei, Simona Halep a încasat din premii suma de 20.912.291 euro.

Știre inițială

Partida dintre Simona Halep și Angelique Kerber s-a întins pe parcursul a două ore și 20 de minute. Halep a salvat două mingii de meci înainte de a fructifica a patra minge de meci! Halep bifează a treia finală de Grand Slam din carieră și prima de la Australian Open. Celelalte două au fost la Roland Garros.

Simona Halep a început semifinala de pe arena Rod Laver ca din pușcă și după primele 13 minute ale setului inaugural al semifinalei de la Australian Open conducea cu 5-0 la ghemuri, iar  Angelique Kerber se uita la tabelă și nu înțelegea nimic. Revenirea nemțoaicei s-a materializat în trei ghemuri consecutive, apoi Halep a reușit un nou break, 6-3 și a câștigat setul, 1-0.

În setul doi situația s-a schimbat radical și Simona Halep este de nerecunoscut. S-a mers aproape cap la cap, cele două jucătoare reușind să câștige deseori pe serviciul celeilalte. Campioana noastră nu pare în apele sale și acest lucru îi dă speranțe jucătoarei din Germania. Lucru care se concretizează și pe tabelă, Angelique Kerber câștigând cu 6-4 și restabilind egalitatea la seturi, 1-1. Vom avea set decisiv în această semifinală epuizantă de la Australian Open.

Setul trei al semifinalei a început cu două breakuri, atât Halep cât și Kerber reușind să câștige pe serviciul advers. Apoi fiecare și-a făcut serviciul, iar la scorul de 2-2 epuizarea se citea deja pe chipul celor două sportive. Simona a făcut 3-2, însă Kerber a revenit și a restabilit, din nou, egalitatea. Cu siguranță că jucătoarea care își va pierde serviciul va rata finala acestui prim Grand Slam al anului.

În ghemul șapte al setului decisiv, Simona Halep revine de la 0-30 și reușește să conducă iar, scor 4-3. Apoi jucătoarea noastră reușește break-ul, 5-3, și va servi pentru calificarea în marea finală de la Australian Open. Însă Kerber nu vrea să renunțe și face breakul la capătul unui ghem extrem de spectaculos, 5-4, și nemțoaica va servi. Halep are două mingii de meci pe serviciul adversarei dar le ratează pe ambele. Mai mult, Kerber reușește încă un break și ajunge la trei ghemuri consecutive câștigate și scorul devine 5-6. 

Simona Halep reușește, la rândul ei, să salveze două mingii de meci pe serviul adversarei și apoi reușește break-ul restabilind egalitatea, 6-6. Ce semifinală incredibilă și, totodată, epuizantă! Acum se va juca până când una dintre sportive va reuși să se distanțeze la două ghemuri. Simona reușește să-și facă erviciul și scorul devine 7-6.

Angelique Kerber se ține bine la rândul ei și scorul este 7-7. Jocul Simonei seamănă cu cel din primul set și tabela indică 8-7 în favoarea româncei, iar presiunea este, din nou, pe umerii lui Kerber. Halep reușește break-ul și este în FINALĂ!

În finala turneului de Grand Slam de la Australian Open, Simona Halep o va întâlni pe Caroline Wozniacki. Jucătoarea daneză (nr.2 WTA) a trecut, în semifinale, în două seturi de belgianca Elise Mertens. Finala va avea loc, sâmbătă dimineață de la ora 10.30 (ora României).

Sursa foto: sport