Australian Open: Simona Halep s-a calificat în semifinale după o victorie incredibilă! Prima reacție a Simonei

Simona Halep s-a calificat, miercuri, în semifinale la Australian Open, după ce a învins-o categoric pe Karolina Pliskova, în două seturi, scor 6-3, 6-2. Halep este prima româncă care ajunge în semifinale la Australian Open. Constănțeanca are în palmares semifinale la fiecare turneu de Grand Slam.

Update: Presa internațională a elogiat-o pe Simona Halep după calificarea în semifinalele de la Australian Open. “Prima semifinala la Melbourne pentru Halep, castigatoare facila in fata Karolinei Pliskova. Numarul 1 mondial nu a avut nicio problema in a trece cu autoritate de Karolina Pliskova pentru prima semifinala din cariera la Melbourne. Constienta ca nu va avea decat 24 de ore de recuperare inaintea semifinalei, Halep a evoluat rapid, petrecand mai putin de o ora si 15 minute pe teren, iar maine va fi favorita cu Kerber, desi germana este in mare forma. Totul a inceput prost pentru Halep, care era condusa cu 3-0, dar apoi masina s-a pus in miscare si Pliskova nu a mai putut s-o opreasca” – L’Equipe.

Cotidianul francez subliniaza ca intalnirea dintre Kerber si Halep – care au pierdut cate un singur set de la inceputul turneului – promite sa fie una spectaculoasa.

“Simona Halep s-a calificat pentru prima oara in semifinale la Australian Open, dupa ce a trecut de Pliskova, scor 6-3, 6-2. Openul Australiei era singurul Grand Slam la care Halep nu a ajuns in penultimul act. Ea inca se afla in cautarea primului sau titlu major. Romanca a fost condusa cu 3-0 in primul set, dar apoi a intors situatia in favoarea ei si a castigat urmatoarele noua ghemuri. S-a impus dupa o ora si 11 minute, iar in semifinale va evolua cu germana Angelique Kerber” – Le Figaro.

Halep, numarul 1 mondial, a realizat o performanta superba si a ajuns in semifinale la Australian Open” – BBC.

“Romanca a castigat noua game-uri la rand dupa ce a fost condusa cu 3-0 in primul set si s-a impus cu 6-3, 6-2. In semifinale, ea va juca in compania germanei Kerber, care a trecut de Madison Kayes, scor 6-2, 6-2, in 51 de minute”, a notat BBC.

Știre inițială

În semifinale Simona Halep o va întâlni pe Angelique Kerber, joi, undeva după ora 07.00, ora României. Partida Simona Halep – Angelique Kerber va avea loc pe arena “Rod Laver”, și este a treia a zilei.

Simona Halep a avut o evoluție excelentă în meciul câștigat după o oră și 12 minute. După un început ezitant, în care Pliskova a condus cu 3-0 și în care a dominat fiecare schimb, Halep a avut o revenire uluitoare.Simona și-a ridicat nivelul jocului, a returnat excelent, a lovit foarte bine cu forehand-ul și a lungit punctele, lăsându-și adversara fără replică. Halep a a câștigat setul cu 6-3.

În startul setului secund, Halep a avut 3-0, după ce a mai reușit un break. Ulterior, Pliskova a reușit să câștige două game-uri, iar Halep a mai reușit un break și a câștigat cu 6-2.

”Mă bucur mult că sunt în semifinale. Am fost în semifinale la juniori în 2008, pentru mine contrază acest lucru. Este un sentiment minunat, mă bucur mult că am ajuns în semifinale. Nu a fost un bun început, dar am înțeles că trebuie să schimb jocul, să returnez mai bine și să câștig punctele în ofensivă. Totul a mers conform planului pentru mine. Cred că sunt destul de solidă la retur, antrenez asta, e foarte important pentru mine să fac adversarul să se îndoiască la serviciu. E un secret cum citesc serviciul adversarilor, nu pot să vă spun asta, pentru că ar însemna că data viitoare se prind”, a declarat Halep.

În ceea ce privește meciul din semifinale, Halep a admis că va fi mult mai greu cu Angelique Kerber, dar a precizat că are resursele necesare pentru a trece mai departe.

”Cu siguranță cu Kerber va fi un meci diferit, returnează mingea foarte bine, are un serviciu foarte bun. Va trebui să mă deplasez mai bine în teren, să returnez mai bine și să joc la fel de agresiv cum am făcut-o azi. Vreau să mă bucur de această fază a turneului, nu mă gândesc la rezultat neapărat. Darren mă ajută foarte mult pentru că intru relaxată înaintea meciurilor și după meciuri. Îi mulțumesc lui Daren Cahil pentru asta și le mulțumesc australienilor”, a conchis Halep.

Pentru cea mai bună performanţă din carieră la Australian Open, Simona Halep va încasa un cec în valoare de 880.000 de dolari  australieni(aproximativ 573 000 de euro).

Sursa foto: sport