Australian Open: Simona Halep și-a aflat adversara din optimile de finală

Simona Halep a aflat numele adversarei pe care o va întâlni în optimile de finală ale turneului de Grand Slam de la Australian Open. Românca se va duela cu japoneza Naomi Osaka, ocupanta locului 72 WTA.

Osaka a învins-o pe favorita gazdelor, Ashleigh Barty (17 WTA) cu scorul 6-4, 6-2. La doar 20 de ani, Osaka este considerată o stea în ascensiune în tenisul feminin. Este agresivă și lovește foarte puternic, iar în lumea tenisului a fost poreclită deja “mini-Serena”, că urmare a asemănării cu fostul lider mondial.

Simona a mai întâlnit-o de două ori pe Osaka până acum și de fiecare dată au fost meciuri grele dar sportiva noastră s-a impus de fiecare dată:

2016, Roland Garros: 4-6, 6-2, 6-3 pentru Simona Halep
2017, Miami: 6-4, 2-6, 6-3 pentru Simona Halep

La precedentul turneu de Grand Slam la care a participat, US Open 2017, Osaka a învins-o pe Angelique Kerber (campioană en-titre) în primul tur. Ea s-a oprit atunci în turul 3.

De altfel, până la Australian Open 2018, Osaka nu reușise niciodată să treacă de turul 3 la un Grand Slam. Cea mai bună clasare a japonezei în ierarhia mondială datează din 2016, când a ajuns pe locul 40. Partida dintre Simona Halep și Naomi Osaka va avea loc luni, la o oră ce nu a fost stabilită deocamdată.

Sursă foto: sport