Australian Open: Simona Halep a pierdut o nouă finală de Grand Slam și locul 1 WTA! Reacții

Finala feminină de la Australian Open, dintre Simona Halep și Caroline Wozniacki, are o miză uriașă. Cele două jucătoare se vor duela pentru a câștiga primul titlu de Grand Slam din carieră, dar și pentru a ocupa primul loc al clasamentului WTA începând de luni.

Update 4: Prin intermediul contului de Twitter, organizatorii turneului de Grand Slam de la Australian Open o numesc “o luptatoare incredibila” pe tenismena romana si ii multumesc pentru prezenta. “O luptatoare incredibila. Iti multumim pentru doua saptamani memorabile”, este mesajul organizatorilor australieni.

Update 3: Presa internațională despre finala dintre Simona Halep și Caroline Wozniacki. Publicatiile straine le lauda la unison pe cele doua tenismene si remarca conditiile extrem de dificile in care s-a disputat finala de la Melbourne, unde au fost peste 30 de grade Celsius si o umiditate de 50%.

“Caroline Wozniacki castiga primul ei turneu Grand Slam si se intoarce pe primul loc WTA dupa 5 ani. A trecut in finala de Halep, dupa trei seturi istovitoare. Wozniacki a revenit senzational dupa ce a acuzat probleme la genunchiul stang” – WTA.

“Wozniacki castiga dupa o finala epica impotriva Simonei Halep, careia i s-a luat tensiunea in setul doi, dupa ce a avut probleme respiratorii” – Express.

“Finala a inceput la ora locala 19:30, insa conditiile meteorologice au fost brutale, cu o temperatura de peste 30 de grade Celsius si o umiditate uriasa. Ambele tenismene si-au testat limitele pana in finala, cu mingi de meci salvate, insa Wozniacki a jucat superb in ultimele trei game-uri ale partidei, mai ales in faza defensiva” – BBC Sport.

“La 7 ani si jumatate de la prima aparitie intr-o finala de Grand Slam, Wozniacki castiga si primul turneu de acest fel, dupa ce a invins-o in finala de sambata pe Halep, care a ajuns acum la un record de 0-3 in finalele de Grand Slam” – Washington Post.

“Cu un start mai bun si mai agresiv, Wozniacki s-a impus in primul set. Daneza s-a aparat eroic apoi, in timp ce Halep a apelat la doctor si s-a luptat cu crampele musculare” – L’Equipe.

Update 2: “Nu mi-e usor sa vorbesc acum. In primul rand, as vrea sa o felicit pe Caroline, sa felicit echipa, sa-l felicit pe tatal tau. Tot ce ai facut este fantastic si iti doresc mult succes pe viitor. Eu nu am inceput grozav cu aceea accidentare la glezna, dar am dat tot ce am avut mai bun. Sunt sigura ca voi mai avea sanse sa joc o finala, mai am multi ani in fata.

As vrea sa multumesc echipei mele, le multumesc ca sunt alaturi de mine de fiecare data. Le multumesc si oamenilor care ma urmaresc de acasa. Poate a patra oara va fi cu noroc”, a spus Simona Halep la ceremonia de premiere.

La ceremonia de premiere, Caroline Wozniacki si-a prezentat apoi impresiile despre victoria in fata Simonei Halep si i-a cerut scuze romancei.

“Astept acest moment de atatia ani, vocea imi tremura si am mari emotii, am si plans. Vreau sa multumesc tuturor organizatorilor, tuturor celor implicati. Au fost doua saptamani incredibile. Vreau sa o felicit pe Simona, stiu ca este o zi dificila. Imi pare rau ca a trebuit sa te inving. Sunt convinsa ca vei mai avea sansa sa te lupti pentru un turneu de Grand Slam. Din nou, imi cer scuze!”, a spus Caroline Wozniacki.

Update 1: Simona Halep a pierdut încă o finală de Grand Slam. Și locul 1 WTA. Ambele în favoarea jucătoarei daneze Caroline Wozniacki! Scorul finalei de pe Rod Laver Arena a fost 7-6 (2), 3-6, 6-4 în favoarea nordicei. Halep este la cea de-a treia finală de Grand Slam din carieră după cele două pierdute la Roland Garros (2014 și 2017).

Chiar dacă a pierdut finala de la Melbourne, românca și-a asigurat un premiu imens: 2 milioane de dolari australieni, adică aproximativ 1.3 milioane de euro, fiind cel mai mare premiu încasat vreodată de Simona Halep.

În primul set al finalei, Caroline Wozniacki a început mai bine și după numai câteva minute conducea cu 3-0 la ghemuri. Simona Halep nu s-a descurajat și a pornit cursa de urmărire. A fost 3-1, 4-2, 5-3 și până la urmă s-a ajuns la tie-break, 6-6. Tie-break câștigat clar, scor 7-2, de Wozniacki.

Halep a servit mai bine la începutul setului secund decât a făcut în primul, a condus cu 1-0, apoi cu 2-1, după un ghem în care a salvat patru mingi de break. La 2-2 şi 40-15, românca i-a cerut arbitrului de scaun o intervenţie medicală. Ea a reuşit să câştige ghemul şi să conducă, scor 3-2, pe tabelă, apoi medicul turneului i-a luat tensiunea jucătoarei române, care a revenit pe teren după 3-4 minute de pauză.

Emoții mari în timpul setului doi. Simona Halep a cerut asistenţă medicală, la scorul de 6-7 (2), 3-2, al finalei de la Australian Open, pe care o dispută cu daneza Caroline Wozniacki.

În ciuda problemelor fizice evidente, Simona Halep a continuat să lupte s-a impus în setul doi cu 6-3 și a trimis finala în decisiv. A urmat o pauză de vestiar de zece minute din cauza temperaturilor extrem de ridicate de la Melbourne.

Setul decisiv a început bine pentru Wozniacki, daneza făcându-și serviciul și reușind imediat apoi și un break. Halep revine cu un rebreak, după poate cel mai lung ghem al finalei, și românca rămâne în meci. Epuizată, jucătoarea noastră își pierde imediat serviciul și Wozniacki conduce cu 3-1.

Se merge din break în break în acest set! Halep câștigă și se apropie la numai un ghem, 3-2. Jucătoarea din Constanța egalează, 3-3! Urmează un nou break pentru Simona și tabela de la Rod Laver Arena indică 4-3 pentru Halep!

Este rândul danezei Wozniacki să solicite intervenția medicului competiției. Adversara Simonei acuză niște probleme la genunchiul și gamba piciorului stâng. Pauza i-a prins bine danezei și aceasta reușește să răstoarne situația de pe tabelă impunându-se în două ghemuri consecutive. Scorul indică acum 5-4 în favoarea lui Wozniacki și Simona servește pentru egalare.

Ghemul a început bine pentru Simona dar s-a încheiat și mai bine pentru Wozniacki care reușește un nou break fructificând prima minge de meci pe care a avut-o în această finală de grand slam de la Australian Open. La 30-15, Halep a făcut dublă greșeală, iar la 30-30, daneza a câștigat un punct dramatic, în care s-a apărat uluitor. La mingea de meci, Simona a trimis mingea în fileu.

Caroline Wozniacki este noua campioană de la Australian Open. 

Știre inițială

Partida de pe Rod Laver Arena din Melbourne se va disputa, sâmbătă dimineață, cu începere de la ora 10.30. Meciul va fi transmis, în direct, de postul Eurosport 1.

Halep și Wozniacki ocupă primele două poziții în ierarhia feminină și sunt despărțite în momentul de față de mai puțin de 500 de puncte. Cum învingătoarea de la Melbourne primește 2000 de puncte, iar învinsa “doar” 1300, prima poziție din clasamentul WTA va reveni invingătoarei din finala de sâmbătă. Câștigătoarea va încasa, un cec de 4.000.000 de dolari australieni, aproximativ 3.120.000 dolari americani.

De asemenea, niciuna dintre cele două finaliste nu a câștigat în carieră vreun turneu major, astfel că pentru una dintre ele va fi o premieră. Simona Halep a jucat două finale la Roland Garros, în 2014 și în 2017, în timp ce Caroline Wozniacki are finale la US Open, în 2009 și în 2014.

Fratele lui John McEnroe merge pe mâna Simonei

“Ambele vor fi campioane foarte simpatice şi vor avea drumuri incredibile. Sincer, mi-ar plăcea să le văd pe amândouă câştigând un Grand Slam. Dar acesta este tenisul şi doar o jucătoare din 128 va pleca având trofeul. În acest an, acea jucătoare va fi Simona Helep: 7-5, 6-4” – analistul sportiv Patrick McEnroe, fratele celebrului John McEnroe.

“Halep să continue să atace mingile scurte şi mai ales să fie dispusă să facă pasul în interiorul terenului şi să ia mingea repede, când apare această oportunitate. Deşi Wozniacki se mişcă repede şi este superpregătită, ea nu este atât de rapidă ca Halep. Simona Halep îşi poate extrage un avantaj din asta, dacă este dispusă să treacă de linia de fund la momentul oportun.

Halep trebuie să schimbe ritmul şi direcţia în timpul duelurilor din spatele terenului. Lui Wozniacki îi place ca mingea să-i vină tare şi plat, pentru că absoarbe ritmul. Halep trebuie să fie dispusă să joace şi cu mingi înalte, cu unghi deschis, chiar să trimită câte un slice larg pe partea de rever a adversarei, pentru a o scoate pe Wozniacki din ritmul care-i place”, a mai declarat McEnroe, conform news.ro.

Drumul până în finala de la Australian Open 2018

Simona Halep (România, nr. 1 WTA, 16 trofee în palmares, a jucat și alte douăsprezece finale. 20.912.291 de euro a adunat în carieră din premii)

Turul 1 Destanee Aiava 193 WTA 7-6 (5), 6-1 / 1h 51

Turul 2 Eugenie Bouchard 112 WTA 6-2, 6-2 / 1h 05

Turul 3 Lauren Davis 76 WTA 4-6, 6-4, 15-13 / 3h44

“Optimi” Naomi Osaka 72 WTA 6-3,6-2 / 1h 19

“Sferturi” Karolina Pliskova 6 WTA 6-3, 6-2 / 1h 12

Semifinale Angelique Kerber 16 WTA 6-3, 4-6, 9-7 / 2h 20.

Caroline Wozniacki (Danemarca, nr. 2 WTA, 27 trofee în palmares, a jucat și alte douăzeci și patru de finale. 26.800.000 de euro a adunat în carieră din premii)

Turul 1 Mihaela Buzărnescu 44 WTA 6-2, 6-3 / 1h11

Turul 2 Jana Fett 119 WTA 3-6, 6-2, 7-5 / 2h31

Turul 3 Kiki Bertens 32 WTA 6-4,6-3 / 1h26

“Optimi” Magdalena Rybarikova 21 WTA 6-3, 6-0 / 1h03

“Sferturi” Carla Suarez Navarro 39 WTA 6-0, 6-7(3), 6-2 / 2h11

Semifinale Elise Mertens 37 WTA 6-3, 7-6(2) / 1h37.

Întâlniri directe între Simona Halep și Caroline Wozniacki: 4-2 în favoarea jucătoarei daneze.

Sursa foto: wtatennis