Austria. Atentat terorist în centrul Vienei! Bilanț oficial: 4 morți și 15 răniți! Video

Un atac armat a avut loc, luni seară, în centrul orașului Viena. Conform primelor informații din presa locală și internațională, șapte persoane au decedat în urma acestui atac care a fost comis de cel puțin două persoane.

Update 5: Autoritățile locale au ținut o conferință de presă marți dimineața la ora locală 06.00 (ora 07.00 în România). Cel puțin 4 persoane au murit în seara trecută la Viena în urma unui atac terorist: doi civili aflați în centrul orașului și unul dintre atacatori, împușcat de autorități. 15 persoane au fost rănite, unele fiind în stare gravă. Un atacator a reușit să dispară, fiind căutat în prezent de polițiști.

Au fost vizate „șase locuri diferite”, a spus poliția, toate în imediata apropiere a Seitenstettengasse: Morzinplatz, Salzgries, piața cărnii, piața fermierilor și Graben. Sunt implicați mai mulți autori ale căror motive nu sunt cunoscute încă, a spus guvernul, în timp unul dintre atacatori a fost împușcat de polițiști. Nu au fost furnizate detalii cu privire la identitatea persoanei decedate. Primarul orașului a raportat, de asemenea, 15 persoane spitalizate, dintre care 7 în stare gravă.

Update 4: Poliția austriacă face apel la populație să nu posteze fotografii sau video cu atacul pe rețelele de socializare. Atacatori armați și periculoși sunt liberi în Viena, spune ministrul de Interne. Nu se știe încă ce s-a întâmplat la un bar din apropiere, informațiile cu privire la o luare de ostatici s-au dovedit false.

Update 3: 15 persoane au fost rănite în atacul din Viena, potrivit unui nou bilanț oficial. Forțele speciale „Cobra” au fost alertate și toate unitățile disponibile dela Wiener Neustadt, Graz și Linz au fost trimise la Viena, relatează Kurier. În fața Operei din Viena, toți oamenii sunt verificați de poliție, relatează postul de televiziune Oe24.

Operațiunea este încă în desfășurare, a anunțat poliția din Viena. „Stați acasă! Dacă sunteți pe stradă, adăpostiți-vă. Stați departe de locurile publice, nu folosiți transportul în comun”, este apelul polițiștilor.

Update 2: O persoană a murit și mai multe sunt rănite grav, inclusiv un polițist. Un atacator a fost ucis de poliție. Polițiștii acționează în 6 locuri, potrivit unui anunț oficial al poliției din Viena.

Update: Presa austriacă scrie în mediul on-line despre o luare de ostatici la restaurantul Akakiko de la hotelul Hilton. Trei persoane rănite au fost duse la spital, potrivit unui purtător de cuvânt din domeniu sănătății, Christoph Mierau, citat de agenția APA. Presa relatează despre o a doua luare de ostatici, într-un magazin din centrul Vienei. Poliția a încercuit zona.

Știre inițială

Un purtător de cuvânt al poliției locale a declarat că mai multe dispozitive ale forțelor de ordine au fost mobilizate după mai multe focuri de armă care au fost trase în apropierea unei sinagogi din centrul capitalei Austriei. Înafara celor decedați sunt și alte câteva persoane rănite.

Ministrul austriac de Interne a declarat pentru postl de televiziune ORF că este foarte probabil ca acesta să fie un atentat terorist. Acesta a precizat și faptul că un polițist se numără printre cei răniți. În aceste momente mijloacele de transport în comun nu mai fac nicio stație în centrul Vienei.

Sursa foto: orf.at