Austria. Atentatul terorist de la Viena, revendicat de ISIS

Atentatul terorist de la Viena a fost revendicat, marți seară, de gruparea jihadistă Stat Islamic prin intermediul unui comunicat de presă citat de agenția de propagandă Amaq News, scrie presa internațională.

Comunicatul remis presei de Stat Islamic este ilustrat cu o fotografie a unui bărbat despre care se spune că ar fi fost ucis după ce a atacat mai multe persoane în centrul capitalei austriece seara trecută. El este numit Abu Dagnah Al-Albany.

Pe de altă parte, autoritățile din Austria spun că atacatorul ucis de poliție este Kujtim Fejzulai (foto interior), în vârstă de 20 de ani, cu dublă cetățenie austriacă și nord-macedoneană. Acesta fusese condamnat, anul trecut, la 22 de luni de închisoare în Austria după ce încercat să plece în Siria pentru a se alătura Statului Islamic, dar el a fost eliberat anticipat.

În aceeași ordine de idei, autoritățile locale au mai arestat 14 suspecți originari din regiunea Caucazului de Nord a Rusiei ca parte a investigației referitoare la atacul terorist, a declarat marți ambasadorul Rusiei la Viena.

Citește și: Austria. Atentat terorist în centrul Vienei! Bilanț oficial: 4 morți și 15 răniți! Video

Sursa foto: bild.at