Austria. Carantină totală: Se închid şcolile, magazinele şi prestările de servicii

Austria intră, din nou, în carantină totală începând de marți 17 noiembrie și până duminică 6 decembrie, conform anunțului făcut sâmbătă de cancelarul Sebastian Kurz. În Austria vor fi închise şcolile, magazinele şi prestările de servicii şi se va impune o interdicţie de circulaţie.

„O a doua carantină este singurul instrument cunoscut care funcţionează. Este singurul mod în care putem salva Crăciunul”, a declarat cancelarul austriac.

Austria a anunţat, în data de 3 noiembrie, o carantină parţială, cu închiderea restaurantelor, barurilor, teatrelor, sălilor de concerte, precum şi a universităţilor şi colegiilor pentru elevii de peste 15 ani, precum şi o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii.

Austria va extinde interdicţia de circulaţie nocturnă la întreaga zi, ceea ce implică faptul că toate instituţiile de învăţământ, de la creşe până la universităţi, trebuie să rămână închise şi să funcţioneze on-line. Angajaţii care nu pot lucra în telemuncă îşi vor putea trimite copiii la şcoli şi grădiniţe pentru a fi supravegheaţi acolo.

Magazinele şi serviciile neesenţiale, inclusiv saloanele de coafură, rămân închise pentru următoarele trei săptămâni, cu excepţia supermarketurilor, farmaciilor, băncilor şi oficiilor poştale. Sporturile individuale în aer liber vor fi permise, toate activităţile sportive organizate şi federate vor fi paralizate, cu excepţia sporturilor de performanţă, cum ar fi fotbalul. Bisericile creştine şi alte lăcaşuri de cult vor rămâne deschise şi pot oferi ceremonii religioase.

Sursa foto: bild.at