AUSTRIA introduce controale la granitele cu ITALIA, SLOVENIA si UNGARIA

Austria face planuri pentru introducerea de controale la un numar de 12 puncte de trecere suplimentare de la frontierele cu Italia, Slovenia si Ungaria pentru a putea gestiona afluxul de migranti, a afirmat marti ministrul de interne Johanna Mikl-Leitner, citata de DPA, Reuters si AFP, citate de Agerpres. 

‘Vor exista diferite masuri structurale’ care ar putea include garduri similare cu cele de 4 km lungime instalate la postul de trecere a frontierei in Slovenia de la Spielfeld. Masurile care vor fi aplicate includ controale asupra persoanelor, autovehiculelor si trenurilor, a adaugat ea. 

Ministrul de interne a mai declarat ca Austria va introduce cote pentru migranti pentru ore si zile, similare cu cele adoptate de Germania. 

‘Vor exista cote zilnice sau pentru fiecare ora si imediat ce se va ajunge la acest numar ne vom opri’, a spus Johanna Mikl-Leitner, fara a preciza despre ce cote este vorba. 

CITESTE SI: GERMANIA nu ia in considerare un SISTEM de COTE SUPLIMENTAR celui convenit la JAI in septembrie

Imediat, politia din Croatia a anuntat ca a trimis personal suplimentar pentru a intari frontiera cu Serbia, relateaza Reuters. 

‘Croatia a trimis forte suplimentare la frontiera si politisti antirevolta pentru a monitoriza zona de la si din apropierea frontierei cu Serbia’, se precizeaza intr-un comunicat al politiei. 

CITESTE SI: Olanda solicita statelor UE sa nu inchida frontierele pentru imigranti

Peste 650.000 de migranti au trecut prin Croatia din luna septembrie 2015 in drumul lor spre diferite state occidentale. ‘Sefii politiilor din Austria, Slovenia, Croatia, Serbia si Macedonia se vor intâlni la 18 februarie la Zagreb pentru a discuta situatia si a identifica posibile solutii la criza migrantilor’, se mai mentioneaza in textul citat. 

Sursa foto: obiectiv