AUSTRIA: Oponentii sistemului cotelor privind imigrantii ar trebui penalizati financiar

Cancelarul Austriei, WERNER FAYMANN, a criticat tarile care se opun cotelor de refugiati ce privesc redistribuirea imigrantilor in UE, potrivit noii scheme a Comisiei Europene. Acesta este de parere ca tarile care refuza sa preia imigranti ar trebui penalizate prin reducerea accesului la fonduri structurale europene.

“Oponentii sistemului cotelor privind imigrantii nu ar trebui sa fie prea siguri de aceasta pozitie”, avertizeaza cancelarul Austriei.

“Oricine se sustrage responsabilitatilor trebuie sa fie penalizat financiar, spre exemplu prin reducerea accesului la fonduri structurale de care beneficiaza in principal statele est-europene membre UE”, a mai spus Faymann intr-un interviu acordat revistei germane Der Spiegel, citat de Mediafax.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS A RESPINS COTELE OBLIGATORII DE REFUGIATI IMPUSE DE CE ROMANIEI

Romania este una dintre tarile care au respins cotele obligatorii de refugiati, dupa anuntul facut de presedintele Comisiei Europene prin care tara noastra ar urma sa primeasca peste 6.000 de refugiati.

Președintele KLAUS IOHANNIS  subliniat ca a discutat cu ministrul de interne pe tema imigrantilor, iar mandatul tarii noastre pentru Consiliul JAI, ce va avea loc pe 14 septembrie, este sa nu se accepte cotele obligatorii.

CITESTE SI: PRESEDINTELE unui PARTID ii solicita lui IOHANNIS organizarea unui REFERENDUM in problema REFUGIATILOR

 Sursa foto gandul