Austria va reglementa crypto monedele și ICO-urile

Austria s-a alăturat țărilor care intenționează să reglementeze crypto monedele și va folosi drept model regulile existente pentru tranzacționarea aurului și a instrumentelor financiare derivate.

Preocuparea centrală a guvernului de la Viena este limitarea utilizării crypto monedelor pentru spălarea banilor, relatează Bloomberg. În mod similar, aceasta dorește extinderea măsurilor de supraveghere a schimbului monedelor tradiționale în active crypto. “Crypto monedele câștigă, în mod semnificativ, lupta împotriva spălării banilor și a finanțării terorismului”, a declarat ministrul de finanțe Hartwig Loeger. El a adăugat că: “Avem nevoie de mai multă încredere și de securitate”.

Loeger a subliniat câteva măsuri pe care guvernul intenționează să le pună în aplicare, incluzând obligația participanților de pe piața crypto monedelor să identifice toate părțile implicate în tranzacționare și să dezvăluie unitățile de 10.000 de euro, sau mai mari, unității de informații financiare a guvernului.

Citește și:  CUM POȚI SĂ MINEZI CRYPTO MONEDE BITCOIN ȘI SĂ FACI MULȚI BANI FĂRĂ INVESTIȚIE ÎN ECHIPAMENTE

Regulamentul va acoperi, de asemenea, ofertele inițiale de monede crypto (ICO), a spus Loeger. Guvernul va aplica regulile existente în ceea ce privește manipularea pieței, tranzacționarea cu informații privilegiate și operarea la vedere, iar organizatorii vor fi obligați să transmită “prospectele digitale” Autorității Pieței Financiare (FMA).

Declarațiile ministrului de finanțe vin după un raport potrivit căruia guvernul austriac caută suspecți într-o presupusă fraudă de către o companie numită Optioment, care ar fi putut duce la pierderi de investitori de până la 115 milioane de dolari.

Loeger a sugerat, de asemenea, că Uniunea Europeană ar trebui să implementeze reglementarea referitoare la crypto monede. Acest lucru ar putea deveni un succes, deoarece Comisia Europeană a anunțat joi că banca centrală superioară și celelalte figuri proeminente de pe piață se vor întâlni săptămâna viitoare pentru a discuta această problemă.

Acest articol nu poate fi considerat un sfat de investiții. Deși vrem să vă oferim toate informațiile importante pe care le putem obține, cititorii ar trebui să facă propriile lor cercetări și să-și asume întreaga responsabilitate pentru deciziile lor.