AUSTRIA VIENA v ASTRA GIURGIU 1-2 (0-0) / Campioana este cu un pas in PRIMAVARA! Reactii Sumudica, Budescu si Alibec

AUSTRIA VIENA si ASTRA GIURGIU se vor duela pentru locul doi din Grupa E, intr-un meci disputat pe stadionul “Ernst Happel” din Viena. Partida cruciala pentru campioana din Liga I va putea fi urmarita in direct la postul de televziune Dolce Sport 1.

UPDATE 3: “Nu am mai avut ce pierde, am scos un fundas central si am bagat un atacant. Am fost inspirat, l-am bagat pe Florea care a dat gol si a scos penalty. Asta e una dintre calitatile mele. Plus ca motivez foarte bine jucatorii, cum am facut cu Lovin.

Sunt bucuros, am facut 7 puncte, conteaza pentru buget, conteaza pentru cariera mea. Sunt mandru de elevii mei, de aceasta echipa. Sa nu bata Austria Viena la Plzen, iar noi ne vom juca sansa cu AS Roma. Nu cred ca le va fi usor sa castige la Plzen. Felicit si pe Steaua, care a castigat azi. E important ca facem puncte pentru Romania”a spus Marius Sumudica pentru Dolce Sport la finalul partidei. 

“Ne asteptam la aceasta victorie. Am asteptat sa marcheze ei pentru a juca si noi. Daca ei nu marcau, nu cred ca mai castigam astazi. In prima repriza ne-am concetrat mai mult sa ne aparam, dar acum nu mai conteaza, pentru ca avem sanse mari sa ne calificam. Am emotii, inca putem rata calificarea. Nu stiu daca voi ramane din iarna la Astra, din ce am vorbit cu ei am inteles ca ma vor inapoi. Sper ca echipa sa se califice, nu conteaza daca voi juca si eu sau nu. A fost o seara perfecta pentru Romania, am obtinut puncte importante pentru tara noastra” , a declarat Constantin Budescu, autorul golului victoriei, pentru Dolce Sport.

“Ne-am trezit ca boxerii, in a doua repriza, dupa ce am luat gol. Ne-a trebuit un joc sa ne revenim, sa jucam asa cum stim noi. Important e ca am revenit si am castigat jocul. Daca jucam asa cum am facut-o azi, putem face un rezultat mare si cu AS Roma. Steaua are un meci mult mai greu ca noi in ultima etapa, dar sper sa se califice si ea”, a spus Denis Alibec la finalul meciului de la Viena.

UPDATE 2: CALCULELE pentru CALIFICARE: Daca o invinge acasa in ultima runda pe AS Roma, echipa deja calificata, ASTRA GIURGIU se califica indiferent de rezultatul din meciul Austriei Viena cu Plzen. Daca ASTRA GIURGIU incheie meciul cu Roma la egalitate sau pierde, merge mai departe doar daca Austria Viena nu castiga in Cehia.

UPDATE 1: ASTRA GIURGIU obtine o noua victorie in grupele EUROPA LEAGUE si este cu un pas in primavara europeana. ASTRA GIURGIU s-a impus cu 2-1 pe terenul austriecilor de la AUSTRIA VIENA luandu-si revansa dupa esecul din meciul tur si reusind sa urce in clasamentul GRUPEI E pana pe pozitia a doua cu 7 puncte dupa cinci etape disputate. Pentru giurgiuveni au marcat, Daniel Florea (79) si Constantin Budescu (88-pen), in timp ce gazdele au deschis scorul prin Rotpuller (57). La fel ca si Steaua, ASTRA GIURGIU a revenit de la 0-1 si s-a impus cu precizarea ca AUSTRIA VIENA a evoluat in inferioritate numerica din minutul 67 dupa eliminarea lui Grunwald.

ECHIPELE de START:

AUSTRIA VIENA: Hadzikic – J. Larsen, Rotpuller, Filipovic, Martscinko – Holzhauser, Serbest – Venuto, Grunwald, F. Pires – Kayode. Antrenor: Thorsten Fink.
ASTRA GIURGIU: Lung jr. – A. Stan, Geraldo, Oros (Florea ’61), J. Morais – Seto, Sapunaru, Boubacar (Lovin ’71) – Budescu (Nicoara ’90+3), Alibec, Teixeira. Antrenor: Marius Sumudica.

CLASAMENTUL GRUPEI E dupa 5 etape: 

1. AS Roma 5j (16-7) 11 puncte. 
2. Astra Giurgiu 5j  (7-10) 7p. 
3. Austria Viena 5j  (9-11) 5p.
4. Viktoria Plzen 5j  (4-8) 3p.

In celalalt meci din grupa AS ROMA s-a impus lejer, scor 4-1, in fata celor de la VIKTORA PLZEN. Pentru gruparea din Cetatea Eterna au marcat Diego Perrotti (82) si Edin Dzeko (11,61,88), iar onoarea cehilor a fost salvata de Martin Zeman (18).

Ultima runda va avea loc pe 8 decembrie, de la ora 20:00. Atunci vom avea meciurile Astra – AS Roma si Plzen – Austria Viena.

STIRE INITIALA

O infrangere in meciul cu AUSTRIA VIENA ar spulbera toate sansele de calificare pentru ASTRA GIURGIU. Totusi, in cazul in care nu vor pierde in meciul de la Viena exista urmatoarele scenarii de calificare:

Cu 2 puncte in ultimele doua etape: Astra remizeaza cu Austria Viena si AS Roma. AS Roma trebuie sa invinga Plzen, iar cehii sa bata Austria Viena. S-ar face astfel clasament in trei (Astra, Austria Viena si Plzen), iar diferenta se va face la golaverajul intre ele (meciurile cu Roma nu se pun). Se poate ajunge chiar in situatia in care numarul mai mare de goluri marcate sa conteze, daca Plzen va invinge Austria Viena cu un gol diferenta.

Cu 3 puncte in ultimele doua etape: Astra trebuie sa invinga Austria Viena; Plzen nu trebuie sa piarda cu Austria Viena si sa obtina cel mult 4 puncte.

Cu 4 puncte in ultimele doua etape: Daca invinge Austria Viena (la cel putin doua goluri diferenta sau la un gol, dar de la 3-2 in sus) si face egal cu AS Roma, Astra are nevoie ca Viktoria Plzen sa nu aiba 6 puncte in ultimele doua etape. Daca invinge Austria Viena cu 1-0 sau 2-1, campioana are nevoie ca nici Austria sa nu bata pe Plzen, nici cehii sa nu obtina 6 puncte in ultimele doua meciuri.

Daca face egal cu Austria Viena si invinge AS Roma, calculele devin extrem de complicate pentru Astra, dar exista si in acest caz o sansa matematica, dar foarte mica, sa se mai califice. Cu 6 puncte in ultimele 2 etape: Astra este calificata indiferent de celelalte rezultate.

In prima runda din Grupa E a Europa League, ASTRA GIURGIU a pierdut meciul de pe teren propriu cu AUSTRIA VIENA, scor 2-3.

In actuala editie a campionatului, AUSTRIA VIENA ocupa locul patru, cu noua victorii, o remiza si cinci infrangeri, in timp ce ASTRA GIURGIU se gaseste pe pozitia a zecea, cu cinci victorii, cinci rezultate de egalitate si 6 infrangeri. In Europa League, cele doua echipe sunt despartite de un punct in Grupa E. AUSTRIA VIENA se afla pe locul secund (5 puncte), fiind urmata de ASTRA GIURGIU (4 puncte).

Meciurile care s-au disputat in GRUPA E:

Victoria Plzen – AS Roma 1-1
Astra – Austria Viena 2-3
AS Roma – Astra 4-0
Austria Viena – Viktoria Plzen 0-0
Viktoria Plzen – Astra 1-2
AS Roma – Austria Viena 3-3
Austria Viena – AS Roma 2-4
Astra – Viktoria Plzen 1-1

CLASAMENT GRUPA E:

1. AS Roma 4j (12-6) 8 puncte   
2. Austria Vienna 4j (8-9)  5p   
3. Astra Giurgiu 4j (5-9) 4p   
4. Viktoria Plzen 4j (3-4) 3p

AUSTRIA VIENA v ASTRA GIURGIU (echipe probabile):

AUSTRIA VIENA: Hadzikic – Larsen, Windbichler, Rotpuller, Martschinko – Serbest, Holzhauser, Venuto, Pires, Grunwald – Kayode. Antrenor: Thorste Fink.
ASTRA GIURGIU: Lung jr.: Geraldo, Sapunaru, Oros, Morais – Takayuki, Boubacar – Ionita, Teixeira, Budescu – Alibec. Antrenor: Marius Sumudica.

STADION: ERNST HAPPEL (Viena)
ARBITRU: Pawel Raczkowski (Polonia).

Sursa foto: sport